Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2016. 08. 08.

A német sajtó eltitkolja a migránsok bűncselekményeit

2016. 08. 08.

Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő szerint áprilisban a németországi erőszakos bűncselekmények közel felét migránsok követték el, ám ezekről nem értesült a közvélemény, mert a sajtó az eseteket eltitkolja.

Német civilek már olyan online adatbázist készítenek, melyben azokat a migránsok által elkövetett bűncselekményeket tartják számon, amelyekről a sajtóban nem esik szó.

A kezdeményezés neve Einzellfall, azaz elszigetelt esetek, eddig több ezer olyan jogellenes cselekedetet tart számon, amelyeket nem említett meg a német sajtó. A legtöbb migránsok által elkövetett bűncselekmény között van szexuális zaklatás, nemi erőszak, lopás és rablás.

A Petra Berger álnéven nyilatkozó ötletgazda a Junge Freiheitnak elmondta, a szilveszter éjjel történt kölni tömeges szexuális zaklatás után jutott arra, hogy elindítsa az adatbázist.

Georg Spöttle titkosszolgálati szakértő úgy tudja, Németországban egyre több olyan esetre is fény derül, amikor a rendőrök nem vehettek fel jegyzőkönyvet a migránsok által elkövetett bűntettekről vagy egyenesen megpróbálták lebeszélni az áldozatot, hogy feljelentést tegyen.

A szakértő szerint több rendőr is felháborodásában a sajtóhoz fordult, ahol arról panaszkodtak, hogy nem engedték őket jegyzőkönyvet felvenni, mert az ellentmondott Angela Merkel migránssimogató politikájának.

Az elmúlt hónapokban elkövetett merényletek ellenére több német lap még mindig azzal a becsületes illegális bevándorlóval van elfoglalva, aki visszaadta gazdájának a buszon talált hegedűjét.
A német sajtó egy része, és a politikai elit egy része mindent elkövet, hogy ki ne derüljön, milyen valós veszélyekkel jár a migráció, illetve a nem megfelelő integrálódás, de közben egyre több merénylet történik, gondoljunk csak az ansbachi támadásra, a baltás merénylőre vagy a müncheni lövöldözésre – mondta Spöttle.
Ez utóbbi esetben is valószínűleg több helyen volt lövöldözés, de csak a bevásárlóközpontnál történt merényletről szóltak a hírek, miközben szemtanúk szerint a belvárosban is tűzharc volt, illetve a reptéren is megjelent a GSG9 egy harci helikopterrel és őrizetbe vettek valakit. Ezekről ismerőseimtől képet, videót is kaptam, de a sajtóban nem olvastam az ezekről szóló híreket – mondta a szakértő.
888.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑