Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 08. 22.

A németek készülhetnek a vésztartalékolásra

2016. 08. 22.

A német kormány azt tervezi, hogy felszólítja a lakosságot élelmiszertartalékok felhalmozására egy katasztrófa vagy támadás esetére – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A hidegháború vége óta nem fordult ilyen elő.

Bár Merkel szerint a terrorizmus nincs összefüggésben a bevándorlással, a kormány az élelmiszer és a víz tartalékolására fogja felhívni a figyelmet.

A Polgári Védelmi Stratégia, amit még 2012-ben dolgoztak ki, tíz napra elegendő vészforrásokat ír elő a lakosságnak.

A Belügyminisztérium szóvivője szerint a tervet a szerdai kormányülésen fogják tárgyalni. A tervezet tartalmáról nem árult el részleteket.

A német honvédelmi miniszter nemrég azt nyilatkozta, hogy az ország a „terrorizmus célkeresztjében” van, és a hadsereg a jövőben szorosabban együtt fog működni a rendőrséggel.

Tehát leszámítva, hogy erősíteni kell a hadsereget és hogy mindenki tartalékoljon tíz napra elegendő kaját és vizet, minden a legnagyobb rendben van Merkel migránspolitikájának hála.

A német katasztrófavédelem honlapján található általános tájékoztatófüzet 14 napos tartalékot javasol ilyen esetekre. Ez személyenként 28 liter vizet (napi két liter/fő), 4,9 kg tésztát, rizst és burgonyát, 5,6 kg zöldségkonzervet, 3,7 kg tejport 2,1 kg húst vagy tojásterméket fél kg zsírt vagy olajat jelent.

Javasolják még, hogy a háztartások készüljenek fel alternatív világítási és fűtési megoldásokra: tartsanak otthon elemlámpát, gyertyát, gázpalackról üzemeltethető konvektort a szükséges tartályokkal, és legyen mindig feltöltve a  házipatika, legyenek otthon tisztálkodó és fertőtlenítő szerek arra az esetre, ha akadozna a lakosság ellátása. Azt is javasolják, minden otthonban legyen elemről működtethető rádió.

(Reuters)

Orientalista.hu – Jack Fall

 

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑