Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 07. 03.

A németek többsége terrortámadásra számít

2016. 07. 03.

Az iszlamista szélsőségesek jelentik a legnagyobb veszélyt Németországra nézve, és ebben az országban is könnyen megtörténhetnek az isztambulihoz hasonló merényletek, amelyben 44 ember halt meg – jelentette ki egy szombaton megjelent interjúban Hans-Georg Maassen, a német belföldi hírszerző ügynökség (BfV) vezetője.

Az Iszlám Állam  katonai vereségei nem demoralizálják tagjait, és az IÁ számára egyre fontosabb, hogy Európában kövessen el terrortámadásokat, ezzel megfélemlítse az embereket, és azt üzenje követőinek: “még mindig itt vagyunk” – mondta Maassen a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak nyilatkozva.

Az Emnid közvélemény-kutató cég által a Bild am Sonntag című lap számára készített egyik felmérés eredménye szerint a németek 62 százaléka számít arra, hogy hazájában is lesz egy olyan terrortámadás, mint amilyen a héten történt Isztambulban, vagy korábban Brüsszelben, 33 százalékuk nem számít ilyenre.

A megkérdezettek több mint 57 százaléka szigorúbb biztonsági intézkedéseket szeretne a németországi repülőtéri épületek előtt, 39 százalékuk viszont nem.

Orientalista.hu – Alfahír/MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑