Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 01. 14.

A Nemzetvédelmi Milícia határátkelőhelyet foglalt el

2015. 01. 14.

Egy héttel azután, hogy a helyi lakosok az utcákra vonultak tüntetni a Damaszkusz tartománybeli Beit Sham faluban, a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Nuszra Front) nevű vahabita terrorszervezet elbarikádozott zsoldosai eltakarodtak ebből az ellenük fellázadt térségből.

Beit Sham polgárai fel voltak háborodva a megbékélési egyezmény vahabiták általi megsértése miatt, ami az erőszakos cselekmények számának növekedéséhez vezetett a faluban. Ez volt a tüntetésük legfőbb kiváltó oka.

A Dzsaish Al-Iszlam (“Iszlám Hadsereg”) és a Dzsaish Al-Ummah (“Egység Hadserege”) nevű terrorszervezetek között felerősödtek az ellentétek a vahabita fegyveresek által megszállt Douma településen, a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda (Harssz Al-Dzsumhurri) 105. Dandára kihasználva a terroristák közötti belháborút offenzívát indított a Központi Börtön közelében, déli irányból az említett térséget támadva. Kemény tűzharcot és összecsapásokat jelentettek délre a Központi Börtöntől, miután a 105. Dandár támadása jelenleg is zajlik a Dzsaish Al-Iszlam terroristáinak állásai ellen.

A Nemzetvédelmi Milícia (NDF/Kuvat Ad-Difa Al-Vatani) alegységei elfoglalták a Deir Attijától nyugatra haladó utat és biztosították a Qalamun-hegységből Libanon területére vezető határátkelőt az Al-Nuszra Front ebben a térségben garázdálkodó fegyveresei ellen vívott heves tűzpárbaj után. Ez nagyon jó hír a hazafias erők számára, hogy sikerült egy újabb határátkelőt megtisztítani.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑