Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 06. 05.

A Nyugat által gerjesztett regionális válságok Izrael védelmét szolgálják

2015. 06. 05.

A Nyugat különböző regionális országokban válságokat gerjeszt, hogy növelje Izrael biztonságát, jelentette ki Ali Shamkhani az Iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács titkára.

 “A nyugati államok felforgatással válságokat gerjesztenek a cionista rezsim biztonságáért, és ez helyrehozhatatlan tévedés részükről” mondta Shamkhani.

“A legutóbbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a terrorizmus kétélű kard, amely a támogatóikra is veszélyes” tette hozzá.

Mohammad Jihad al-Laham, szíriai parlamenti szóvivővel tartott keddi találkozón Teheránban Shamkhani megjegyezte, hogy Szíria megpróbálja megvédeni a muszlim területeket Izraeltől és takfiri terroristáktól.

Megjegyezte továbbá, hogy a gyengülő Szíria súlyosbítani fogja a biztonsági helyzet a szomszédos államok esetében és a régióban.

Laham az egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón sajnálatát fejezte ki a globális szintű elhatározás és eltökéltség komoly hiánya miatt a terrorizmus elleni harc tekintetében. Bírálta az ENSZ-t és az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy hallgatnak a takfiri csoportok bűncselekményeiről és az ártatlan emberek tömeges kivégzéseiéről.

Korábban, 2013-ban Qazanfar Roknabadi Bejrút iráni nagykövete mélységesen elítélte az Egyesült Államokat és szövetségeseit azok Szíria ellen irányuló agresszív politikája miatt, mondván, az általuk tervezett és Damaszkusz ellen irányuló háborút Izrael védelme érdekében robbantották ki.

“A cionista rezsim védelmezése a háborús uszítók legfőbb célja a régióban”, jelentette ki akkor Roknabadi.

Orientalista.hu – Tia (persianews ,Press Tv)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑