Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 06. 20.

A Nyugat, Irak egységét vette célba

2015. 06. 20.

Az Iszlám Forradalom vezetője, Ayatollah Seyyed Ali Khamenei szerint a Nyugat célja Irak egységének szétdarabolása.

Ayatollah Khaemini erről Haider al-Abadi iraki miniszterelnök látogatása során tartott találkozón beszélt szerdán.

A nyugati hírszerző ügynökségek célja, hogy lerombolják az iraki politika és nemzeti egység tartópilléreit, mutatott rá Ayatollah Khameini, hozzátéve: “az embernek éberen és óvatosan kéne azon hátulról jövő terveknek ellenállni, melyek a síiták és szunniták, valamint a kurdok és az arabok közt próbálnak feszültséget gerjeszteni az egység megbontásához. Ellen kell állni minden, a megosztásra irányuló törekvés ellen.”

A vezető kiemelte Irak kiemelkedő szerepét a terroristákkal szemben vívott küzdelemben, mondván, az iraki nemzet és a kormány ellenállása biztonságot nyújt a régió országainak.

Ajatollah Khamenei megjegyezte továbbá, hogy “az iraki nép egyik fő jellemzője, hogy volt bátorsága, eltökéltsége és ereje a népi önkénteseinek és a törzsi erőknek szembeszállni az ellenséggel, amely többet jelentett minden valaha vívott harcnál, mely a terroristák ellen folyt.”

Megjegyzés:  a képen  Ajatollah Seyyed Ali Khamenei (1. J), az Iszlám Forradalom vezetője Haider al-Abadi (2. J), iraki miniszterelnökkel tartott találkozón Teheránban, 2015. június 17-én.

Orientalista.hu  – ( Press TV, persianews)

Megosztom:

,
Back to Top ↑