Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2019. 06. 07.

A pakisztáni püspökök figyelmeztetnek: nő a vallási kisebbségek elleni erőszak

2019. 06. 07.

Túl sok az erőszakos megnyilvánulás a vallási kisebbségek ellen, a pakisztáni kormány pedig keveset tesz védelmükben. Erős aggodalmuknak adtak hangot ezért az ázsiai ország püspökei.

Az elmúlt hetek riasztó eseményei láttán a Pakisztáni Püspöki Konferencia Igazságosság és Béke tanácsa közleményt juttatott el a Fides – missziós hírügynökségnek. Ebben kiemelik: tűrhetetlenek a támadások, és az államnak be kell avatkoznia állampolgárai védelmének biztosítására. Határozottan elítéljük a vallási kisebbségek elleni támadásokat – írják a püspökök.

Az elmúlt napokban megszentségtelenítettek egy keresztény faluban több feszületet a sírokon, illetve megöltek egy fiatal keresztényt, aki munkát akart volna váltani, és ezért muzulmán munkaadója meggyilkolta. Május 27-én egy hindu orvost állítólagos istenkáromlással vádoltak, mert egy férfi azt állította, hogy olyan papírba csomagolva adott neki orvosságot, amire a Korán versei voltak nyomtatva. Az orvost a rendőrség őrizetbe vette, hogy a tömeg ne lincselje meg.

Mi a teendő tehát? A püspöki bizottság szerint az intézmények feladata, hogy megfelelő intézkedésekkel garantálják a kisebbségek jogait, amelyeket a pakisztáni alkotmány is törvényben rögzít. A kormánynak biztosítania kell, hogy az elkövetőket felelősségre vonják, és hogy alkalmazzák a legfelsőbb bíróság 2014-es döntését, amely előírja a vallási kisebbségek jogainak védelmét és előmozdítását.

Vaticanews

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑