Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2024. 01. 20.

A palesztin ellenállás továbbra is szembeszáll az izraeli barbár háborúval

2024. 01. 20.

A Palesztin Ellenállás szombaton is folytatódott, szembeszállva a cionista barbár agresszióval Gázában, több izraeli katonát megölve vagy megsebesítve.

Ebben a tekintetben az Al-Kasszam Brigádok aknavető lövedékekkel zúdították az ellenség beszivárgó alakulatait Khan Yunis városától északra és délre.

Az Al-Quds Brigádok közleményben jelentette be, hogy a Gázai övezet középső részén található Al-Magházi és Al-Bureij táborok előrenyomuló frontjain gépfegyvereket használó heves összecsapásokat folytatnak cionista ellenséges katonákkal.

Az Al-Quds Brigádok megerősítette, hogy célba vett egy „izraeli” Merkava tankot egy „Tandem” lövedékkel az Al-Nuseirat tábortól északra haladó előretörő tengelyben.

Az izraeli megszálló hadsereg elismerte, hogy egy katona meghalt, két másik pedig megsebesült a gázai csatákban.

Az izraeli ellenség eközben ragaszkodott a gázai barbár háború folytatásához, több mártírt és pusztítást hagyva maga után.
A gázai egészségügyi minisztérium jelezte, hogy az agressziónak eddig 24 927 mártírja volt, és 62 388 sérült volt.

A minisztérium hozzátette, hogy az izraeli ellenség 14 mészárlást követett el az elmúlt 24 óra során, 165 gázai pedig mártírhalált halt.
Az izraeli megszálló erők a kánjunisz-i Al-Nasszer kórházat is ostrom alá vették, és jelzőlámpákat lőttek ki annak közelében.
Másrészt az Arab Liga hétfőn rendkívüli ülést tart, hogy megvitassák a jelenleg is zajló gázai háborút – jelentette be pénteken Manduh Al-Aqaluq palesztin Arab Liga-nagykövet.

A találkozót az Arab Liga kairói központjában tartják Marokkó, az Arab Liga jelenlegi elnökének elnökletével.

A Gázában fogva tartott izraeliek családjai sátrakat emeltek Netanjahu rezidenciájának közelében, hogy azonnali fogolycsere-egyezményt követeljenek a palesztin ellenállással. Netanjahu mindig is elutasított minden engedményt ezzel kapcsolatban, és ragaszkodott a háború folytatásához annak hiábavalósága ellenére.

Amerikai sajtóorgánumok jelezték, hogy Joe Biden elnök a közelmúltbeli telefonbeszélgetésük során Netanjahuval megvitatta azt a lehetőséget, hogy a gázai háború után lefegyverzett palesztin államot engedélyezzenek a konfliktus kétállami megoldásával összefüggésben.
A jelentések azt mutatták, hogy Netanjahu elfogadhatja az ötletet, ha az Egyesült Államok több erőfeszítést tesz, hogy meggyőzze őt a jövőbeli találkozókon.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 24 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 60 ezret.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑