Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2020. 06. 29.

A palesztin elnök elutasította Mike Pompeo telefonhívását

2020. 06. 29.

Mahmud Abbasz palesztin elnök elutasította Mike Pompeo amerikai külügyminiszter telefonhívását, aki az izraeli-palesztin konfliktusról szeretett volna egyeztetni – közölte a libanoni Al-Masdar News.

A libanoni híroldal szerint a palesztin elnök azután utasította el Pompeo hívását, miután Donald Trump elnök a Fehér Házban tárgyalt az izraeli terjeszkedési tervekről Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Benny Gantz tábornokkal, az izraeli védelmi miniszterrel.

Tehát a palesztin elnököt nem hívták meg arra a megbeszélésre, melyen kívülálló országok tárgyalnak a hazája felosztásáról.

Benjamin Netanjahu ugyanis már többször is kijelentette, hogy Izrael július 1-től elkezdi a megszállt Nyugati Part bekebelezését. A tervek szerint a Nyugati Part 30%-a kerülne az ún. ,,Izrael állam,, fennhatósága alá.

Netanjahu azonban azt is kijelentette, hogy a bekebelezett területeken csak a zsidó lakosok lesznek izraeli állampolgárok, azaz továbbra is faji és vallási alapokon fogják megkülönböztetni az ország állampolgárait.

Az izraeli kormány terjeszkedési politikájához természetesen az Egyesült Államok is hozzájárul, hiszen Pompeo kijelentette, hogy a terjeszkedés ,,Izrael belügye,,.

Tehát egy másik ország megszállása és egy nép földjeinek kisajátítása belügy a hivatalos amerikai álláspont szerint.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑