Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2018. 09. 25.

A palesztin elnök üdvözletét küldte Bashar Al-Assadnak

2018. 09. 25.

Az Al-Watan szíriai lap szerint a Palesztin Felszabadítási Szervezet Végrehajtó Bizottságának egyik tagja Bassam Al-Salhi azt nyilatkozta, hogy átadta Bashar Al-Assad szíriai elnöknek Mahmud Abbasz palesztin elnök üdvözletét.

A szíriai külügyminisztérium azt nyilatkozta, hogy Al-Salhi üzenetet adott át Abbas-tól a szíriai elnöknek ,,az utóbbi fejleményekkel kapcsolatban.,, A minisztérium azt mondta, hogy Faisal Al-Makdad,  külügyminiszter-helyettes vette át Abbasz üzenetét.

Al-Salhi az Al-Watan lapnak adott interjújában kijelentette, hogy a Al-Makdadal való találkozás nagyon sikeres volt és teljes mértékben tükrözi a palesztin-szíriai kapcsolatokat. Továbbá hozzátette, hogy: ,,A találkozó egy nagyon fontos üzenet és láthatóvá válnak a jövőbeli kihívások a térségben.,,

Al-Salhi azt nyilatkozta a sajtónak, hogy:

,,Elhoztuk Mahmud Abbasz elnök üdvözletét Bashar Al-Assad elnöknek és beszéltünk annak fontosságáról, hogy számos ügyben közös álláspontot alakítsunk ki, melyekkel a palesztin népnek, és általában az arab nemzetnek szembe kell néznie.,,

Al-Salhi kijelentette, hogy számos palesztin javaslatról tett említést a találkozó során számos olyan veszéllyel kapcsolatban, mellyel a térségnek szembe kell néznie a jövőben.

Az Al-Watan számára AL-Salhi azt is megemlítette, hogy biztos abban, hogy a palesztinok számára Szíria a palesztin nép jogainak védelmét jelenti.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑