Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2014. 12. 02.

A Pápa tárgyalna velük addig Közel-keleti keresztények harcolnak ellenük (Megrázó videofelvételek, képek +18)

2014. 12. 02.

A Közel-keleti keresztény közösségek nem értenek egyet a Pápa politikájával.

A térségben az elmúlt 150 évben nem telt el olyan évtized, hogy a keresztényeket ne üldözte vagy irtotta volna valamelyik politikai vagy vallási szervezet. Irakban 11 éve változott meg a keresztények helyzete amióta az USA és szövetségesei megdöntötték a Szaddam rezsimet . Azóta élnek üldöztetés és háborús körülmények között. A szír hittestvéreik közel 4 éve vannak kitéve a nyugat által pénzelt terroristák mészárlásainak, akiket gyakran mérsékelt lázadóknak állítanak be akik csak demokráciát akarnak Szíriában.

A katolikus egyházfő törökországi látogatásán tett kijelentése miszerint: “Nyitva kell hagyni az ajtót a párbeszédre az Iszlám Állammal”, kicsapta a biztosítékot a Közel-keleti keresztény közösségek köreiben.

A Pápa tárgyalásokba bocsátkozna az Iszlám Állammal. Egy olyan szervezettel ami alapból nem ismer el semmilyen más vallást vagy felekezetet. Még a többi muszlim irányzatok követőit is üldözi, nemhogy a „hitetlen” keresztényeket. A Pápa még is nyitva tartaná a lehetőséget, egy olyan kegyetlen szervezet előtt amilyent még nem látott a világ.

Sokszor kényszerből csak hogy mentsék életüket a keresztények áttérnek a muszlim vallásra, de mind hiába a terroristák így is megölik őket. Magukat meg azzal nyugtatják, hogy áldozatuk muszlimként hal meg így legalább a mennybe kerül. Ezt történt egy szír keresztény férfival (videofelvétel +18). De a Pápa nem zárja ki a tárgyalás lehetőségét a terroristákkal.

Emberek százezreit üldözik el mert Jézus tanait követik. Akik nem hajlandók elhagyni házukat szülőföldjüket és még a hitetlenek különadóját a Zsizját sem fizetik azokra nyilvános kivégzés vár. Nap mint nap olvasunk olyan híreket hogy lefejeztek, nyilvánosan kivégeztek, vagy keresztre feszítettek szír vagy iraki keresztényt mert kitartott a hite mellett. De a Pápa nem zárja ki a tárgyalás lehetőségét a terroristákkal.

keresztre feszítés

A szíriai Rakka városban keresztre feszítették az ott maradt keresztényeket

A terroristák a papokat, apácákat, sem kímélik. Egyszerűen elrabolják és kivégzik őket. Másfél éve Francois Mourad ferences szerzetest végezték ki kegyetlen módon. (videofelvétel+18)

Két éve épp Törökországból jöttek volna haza Szíriába Boulos Yazaji és Youhana Ibrahim püspökök amikor terroristák elrabolták őket. Azóta két év telt el, országok, nagyhatalmak jártak közben, hogy a két vallásvezető kiszabaduljon, de mindhiába. A Pápa ennek ellenére sem zárja ki a tárgyalás lehetőségét a terrorista szervezetekkel.

püspökök

Boulos Yazaji és Youhana Ibrahim püspökök

A terroristák keresztény templomokat gyújtanak fel, vagy repítenek a levegőbe. Szíriában és Irakban több száz templom vált a földel egyenlővé(erről párszol beszámoltunk itt és itt és itt és itt  és itt és itt),de a Pápa nem zárja ki a tárgyalás lehetőségét a terroristákkal.

270612top

Szíriai Homsz városában lévő Szűz Mária templomot kifosztó terrorista

Városok falvak egész lakossága menekült el vagy mészárolták le a terroristák. Csak egy két példát említenék Szadad kis városát  ahol szörnyű mészárlásokat követtek el az Iszlám Állam terroristái. Vagy a képen látható iraki qaraqoshi keresztény menekülteket. A település mind az 50 000 lakosa elmenekül.

qaraqoshi 50000 keresztény menekült

Qaraqoshi keresztény menekültek

Hónapok óta könyörögnek a közel-keleti vallási vezetők a nyugati keresztény világnak, hogy a térség keresztény közössége végleg eltűnik ha nem tesznek a barbár mészárlás ellen. Hiába sírta el magát a moszuli püspök, hiába írt Raphael Louis Sako bagdadi káld katolikus pátriárka levelet Ferenc Pápához, a Vatikán feje hónapokkal később kijelentette Isztambulban, hogy nem zárja ki a tárgyalás lehetőségét a terroristákkal.

A keresztény nőket, lányokat pár száz dollárért rabszolga piacokon árulják majd arra kényszerítik őket, hogy naponta akár több tucat dzsihadista pervez vágyait elégítsék ki. A „szerencsésebbek” családjukkal együtt, sátras menekülttáborokban áldatlan körülmények között, több tízezer sortársukkal együtt várják a külföldről megígért, de soha meg nem érkező segítséget. Ennek ellenére a Pápa tárgyalna az Iszlám Állammal.

.

Sorolhatnám oldalakon át, mennyi szenvedést kell elviselniük a keresztényeknek de felesleges, csak süket fülekre találok.

Talán ez volt az utolsó csepp a pohárba. Elegük lett a keresztényeknek a Közel-keleten. Elegük lett a tárgyalásokból, üzenetekből. Elegük lett a nagy ceremoniális misékből amin értük imádkoznak, közben családokat mészárolnak le az elmebeteg terroristák.

Értetlenül állok a Pápa kijelentése előtt. Tárgyalni? Ezekkel? Ezek szerint Vatikánig nem jutott el az Iszlám Állam közleménye, hogy elakarják foglalni a Rómát és magát a Pápát ki is végeznék?
Nem értem. Ezek után miről akarna tárgyalni a Pápa? Pontosabban kikkel akar tárgyalni a Pápa? A terroristákkal? Felesleges. Vagy azokkal akik életre hívták őket ? Akkor rossz helyen jár, mert Törökország az egyik legnagyobb támogatója ezen szervezeteknek.

A Pápa megbékélésről beszél muszlimok és keresztények között. Az üzenetet egyértelműen a térség lakóinak szánta. A baj, hogy a szentatya egy dolgokról megfeledkezett. A béke mindig is létezett a két vallás között a térségben. Az emberek békében éltek egymás mellett, mindaddig amíg a nyugat nem akarta elhozni a „demokráciát” a térségbe és nem alkotta meg a vahabita szörnyeit.

A keresztények nem tudnak tovább várni. Ez már nem arról szól, hogy a békesség kedvéért gesztusokat tesznek a másik félnek, lemondanak területekről egyházi és magán ingatlanokról. Itt az életben maradás a tét. Ezért kénytelenek voltak fegyveres alakulatokat létrehozni, hogy megvédjék családjaikat szeretteiket és szülőföldjüket. Nem marad más lehetőség mint fegyvert ragadni és az életük árán is de megvédeni 2000 éves keresztény kultúrájukat.

Nem kétlem a Pápa jószándékát, de a gesztusok korszakának vége, itt az ideje cselekedni is. Megbékélés?! Tárgyalás?! Akkor rossz helyen jár. Térjen vissza azokhoz akik ezt előidézték akik ezeket a terrorista csoportokat finanszírozzák és őket állítsa le, ne a keresztényeket kérje a megbékélésre hiszen nem tettek semmi rosszat senki ellen.

Ez most a Közel-keleti keresztények véleménye. Addig is önmagukat megszervezve megpróbálják  megvédeni, mindazt ami szent nekik ha kell akkor fegyverrel. Én egyetértek velük.

orientalista.hu  Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑