Cadmus fordítás Cadmus

A parfümkészítés 4000 éves művészete

Az illatok sokunk mindennapjait határozzák meg.

Mesés öblítők, lakás- és autóillatosítók vesznek minket körül, illatos testápolót, dezodort és kedvenc parfümünket használjuk nap mint nap. Kezdetleges parfümöket már az ókorban is készítettek. Az első írásos emlék egy illatszer készítőről egy 4000 éves mezopotámiai kőtáblán látható. A kémikus egy nő volt, aki virágokat, olajat, palkaszárat desztillált, majd leszűrte és tárolta az így kapott aromákat. Európában a parfümkészítés a 13. század óta ismert, később virágkorát élte a reneszánsz korszakában, Olaszországban.

A 16. és 17. század között a parfümöket elsősorban arra használták, hogy a testszagokat leplezzék, hiszen akkoriban nem túl gyakran fürödtek az emberek.

Manapság a parfümöt inkább a közérzet, önbizalom és a jó benyomás keltése érdekében, valamint hódítás, csábítás céljából használjuk.

Az illatszerkínálat ma már óriási, és nem csupán az arisztokrácia kiváltsága, hanem bárki számára elérhető.

A Parfümpláza parfüm webáruház rengeteg világmárka páratlan illatait hozza el Neked. La Perla, Gucci, Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Givenchy és még sok más. Gyümölcsös, virágos, fás, zöldes illatok kedvelői egyaránt megtalálják nálunk a tökéletes darabot. Parfüm webáruházunkban választhatsz visszafogottabb, hétköznapokra ideális, vagy különleges, alkalmibb illatot is.

Megosztom:


Back to Top ↑