Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2018. 09. 30.

A próféta elismeréséért cserébe engedélyezik a templomok építését

2018. 09. 30.

Szaúd-Arábia csak akkor fogja engedélyezni a templomok építését, ha a keresztény egyházak hivatalosan is prófétának tekintik Mohamedet. Ez az jelenti, hogy a keresztények elismernék az iszlám vallás alapítójának tanításait.

Keresztény templomokat fogunk építeni azzal a feltétellel, ha elismerik Mohamed prófétát – jelentette ki az Al-Balad csatornán Anwar Aashqi, a Közel-Keleti Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője.

A szaúdi csatorna műsorában Aashqi kiemelte a sivatagi királyság szerepét a szélsőséges iszlám irányzatok elleni harcban. Szerinte Szaúd-Arábia a mérsékelt iszlám hazája.

Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy ebből arra lehet következtetni, hogy templomok fognak épülni Szaúd-Arábiában, Aashqi annyit válaszolt:

“Ha a vatikáni pápa és az egyiptomi pápa (a kopt egyház vezetője – a szerk.) elismerik Mohamed prófétát, akkor engedélyezni fogjuk a templomok építését.”

Anwar Aashqi a szaúdi hadseregben szolgált és az ország katonai titkosszolgálatának vezérőrnagyaként került nyugdíjba.

Szaúd-Arábiában több romos templom található, ami a III. és IV. századokban épült. Az iszlám vallás megalapítása előtt az Arab-félsziget lakosságának többsége pogány, vagy valamelyik keresztény egyház követője volt.

Szaúd-Arábiában egyedül az iszlámon belüli vahabita irányzatot ismerik el hivatalos vallásként. Bár az ország keleti részén több milliós síita kisebbség él még ők sem gyakorolhatják a hitüket. A kereszténység és a többi vallás teljesen be van tiltva. Akinél Bibliát találnak, azt akár halálbüntetésre is ítélhetik.

S4C.news – Kassab Adonis

Forrás: Linga.org

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑