Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2016. 05. 13.

A Real Madrid támogatásával indult sportprogram jeruzsálemi iskolákban

2016. 05. 13.

Támogatási megállapodást kötött április 26-án a Real Madrid Alapítvány a jeruzsálemi latin patriarkátussal, amelynek értelmében sportfoglalkozásokat tartanak a patriarkátus iskoláiban. Májusban Palesztina, Jordánia és Izrael kilenc iskolája kapcsolódott be a programba.

A spanyol labdarúgócsapat alapítványát azzal a küldetéssel hozták létre, hogy a klub társadalmi jelenlétét szociális és kulturális programok segítségével építse. Célja, hogy a sportban rejlő értékek közvetítését és a sport, mint nevelési eszköz szerepét előmozdítsa. Küldetésének tekinti továbbá, hogy segítse azok társadalmi integrációját, akik valamilyen okból a peremre szorultak. Az alapítvány számos projektben közreműködött, amelyek a kirekesztés ellen léptek fel, és jelen van továbbá hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok számára létesített sportiskolákban a Közel-Keleten. Együttműködésükkel labdarúgó- és kosárlabdaprogramokat tartanak.

A jeruzsálemi latin patriarkátus két iskolájában már két éve folyik a Real Madrid Alapítvány programja, amit most újabb két évre meghosszabbítottak, továbbá kiterjesztették az együttműködést Palesztina, Jordánia és Izrael kilenc iskolájára. Így Bét Dzsala, Bét Szahur, Názáret-Jafa, Rejneh, Rámalláh, Zababdeh, Madaba egy-egy és a Gázai övezet két iskolája vesz részt az együttműködésben.

Az alapítvány képviselői májusban látogatást tettek a Szentföldön, és továbbképzést tartottak a programban részt vevő edzőknek. Felkerestek két együttműködő iskolát Bét Dzsala és Bét Szahur településeken, és megismerkedtek a patriarkátus más humanitárius és szociális projektjeivel.

A támogatási megállapodásról szóló tárgyaláson jelen volt a latin patriarkátus részéről Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka, William Shomali püspök, a patriarkátus helynöke, a támogatott iskolák igazgatói, Dzsamál Kader, a Bét Dzsala-i latin szeminárium rektora, valamint George Ayoub, a latin patriarkátus kancellárja.

A labdarúgóklubot az alapítvány vezetősége képviselte, köztük Julio González Ronco ügyvezető elnök. Jelen volt Juan José Escobar Stemmann, Spanyolország jeruzsálemi nagykövete is.

Orientalista.hu – Magyar Kurír

Megosztom:

,
Back to Top ↑