Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 06. 07.

A reggeli csúcsidőben robbantottak Isztambulban

2016. 06. 07.

Tizenegyen haltak meg, köztük hét rendőr és négy civil az Isztambul belvárosában, Vezneciler kerületben kedd délelőtt rendőrségi járművek ellen autóval elkövetett pokolgépes támadásban.

A sebesültek száma 36, három személy állapota súlyos – nyilatkozott Vasip Sahin, Isztambul tartomány kormányzója a helyszínen.

A Habertürk török hírtelevízió információi szerint a hatóságok egy helikopterrel és egy drónnal a levegőben figyelik a környéket.

Az eset közelében található egyetemi épületben is komoly károk keletkeztek, az állmennyezet több helyen leszakadt, az ablakok betörtek. Az intézményben az oktatás átmenetileg szünetel.

A merényletet a Beyazit tér közelében hajtották végre, ahol az egyetem és több turistalátványosság is van.

Az utóbbi időben Törökországban megszaporodtak az erőszakos cselekmények, részben a kurd szeparatisták és a kormány közt kiújult feszültség miatt, másodsorban az Iszlám Állam jelenléte is erősödött az elmúlt időszakban miután a szíriai kormányerők egyre nagyobb területeket szabadítanak fel a terroristák uralma alól.

A mostani robbantás elkövetőjeként egyelőre senki nem jelentkezett. Az elmúlt merényleteket a kurdok, vagy az Iszlám Állam emberei hajtották végre Törökországban.

Az elmúlt hónapokban Isztambult és a török fővárost, Ankarát hatszor érte terrortámadás, legutóbb áprilisban.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑