Cadmus fordítás Cadmus
Videó

2016. 03. 22.

A repülőtér főbejáratában gyilkoltak meg egy üzletembert

2016. 03. 22.

Civilek szeme láttára, reptéri alkalmazott segítségével öltek meg egy olaj üzletembert Venezuelában. A gyilkosok elmenekültek.

Az egyiptomi üzletember, Abdel Rahman Al-Sajed Hasan Abdel Aziz épphogy megérkezett Frankfurtból a venezuelai Simon Bolivar nemzetközi repülőtérre a német Lufthansa fedélzetén, Maiqueita városába (mely 29 kilométerre található a fővárostól, Caracastól), megpróbálták kirabolni. Az akció kitervelt volt. Ugyanis mikor az egyik reptéri alkalmazott látta a csomagok átvizsgálása során, hogy az úrnak értékes és drága értéktárgyai vannak, megbeszélte a két ismeretlen elkövetővel, hogy amint kilép a repülőtér ajtaján, rabolják ki.

Az esetről térfigyelő kamerával videó felvétel is készült, amin jól látszik, hogy lesben álltak rá. Amikor Abdel Rahman kilépett a bejáraton, a gyilkos oda szaladt hozzá, és követelte tőle a vagyonát és az értékeit. Ő ezt vagy megtagadta és ellenállt, vagy csak nem értette, amit az elkövető mond (például spanyolul beszélt hozzá), mire fel az 2 lövést adott le rá. Abban a pillanatban felbukkant a képen egy motorbicikli, amire felpattant és elhajtottak. A tolvajok megszöktek, az alkalmazottat viszont, aki informálta őket arról, hogy konkrétan kit várjanak, elkapták. Az üzletember a lövésektől azonnal holtan esett össze a járdán, és a helyszínen életét vesztette. Az eset részletes leírását helyszíni tanúk vallomásai alapján készítette el a venezuelai El Nacional nevezetű lap. A történet elterjedt a venezuelai sajtó egységekben, továbbá bizonyos portálokon melyek közül néhányan adtak információt az alarabiya.net-nek.

Az olajban utazó egyiptomi egy fúrótoronyba ment volna dolgozni, amihez a repülőtérről belföldi gépre való átszállással ment volna Güiria városába, mely az észak-keleti Sucre tartományban található, Caracastól repülővel 1 órányi távolságra. A repülőtéren a nemzetközi részleget a belföldi részlegtől az a kis utca választotta el, ahol az utast szombaton meggyilkolták. Még aznap utazott volna tovább. Caracas a szervezett bűnözést nézve a világ legveszélyesebb fővárosai közé tartozik.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

,
Back to Top ↑