Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 05. 28.

A szaúdi katonai koalíció eddig 400 kórházat bombázott le Jemenben

2019. 05. 28.

A négy éve tartó szaúdi katonai agresszió során eddig 400 kórház és egészségügyi létesítmény semmisült meg Jemenben. Ezt a jemeni egészségügyi minisztérium szóvivője nyilatkozta a Sputnik News számára.

,,Több mint 375 kórház és egészségügyi létesítmény semmisült meg rakéták és bombák közvetlen találatának következtében.,,

A szóvivő szerint a jemeni egészségügyi szektor kritikus állapotba került a Szaúd Arábia által vezetett katonai koalíció csapásai miatt.

Az interjú során azt is megjegyezte, hogy Jemenben jelenleg 5000 ember vár dialízisre, vagy vese beültetése. A háború eddigi szakaszában pedig 1200 ember halt meg a miatt, mert nem kapta meg ezt a kezelést. Az országban kialakult humanitárius katasztrófa miatt pedig akár 700 ezer ember is meghalhat.

A szóvivő a Sputnik News számára megemlítette a jemeni fővárosban Sanaa-ban történt legutóbbi szaúdi légitámadást is, melyben hat ember, köztük négy gyermek vesztette életét, míg 56 személy, köztük két orosz állapolgár pedig megsebesült.

Jemenben évek óta folynak a harcok, melyben az illegitim elnök Abdul Rahman Mansour Hadi erői harcolnak a jemeni hadsereg és a jemeni ellenállás ellen.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑