Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 01. 08.

A szaúdi külügyminiszter Pakisztánban keres szövetségest „a közös kihívásokhoz”

2016. 01. 08.

Adel Bin Ahmed Al-Jubeir szaúd-arábiai külügyminiszter csütörtökön elmondta, hogy Pakisztánban az egynapos látogatása során „a közös kihívásokról” tárgyalt a pakisztáni féllel.

A szaúd-arábiai külügyminiszter Pakisztánban találkozott Nawaz Sharif miniszterelnökkel és Raheel Shariffal, a pakisztáni hadsereg főnökével, valamint megbeszélést folytatott Sartaj Azizzal, aki a miniszterelnök nemzetbiztonsági és külügyi tanácsadójaként a külügyi tárca vezetője – közölte a Kínai Nemzetközi Rádió.

Adel Bin Ahmed Al-Jubeir Iszlámábádban elmondta a média képviselőinek, hogy mindkét oldal lehetőségeket keres „a stratégiai partnerség elmélyítéséhez és bármely területen történő együttműködések fejlesztéséhez”.

Nem sokkal megérkezése után a szaúd-arábiai külügyminiszter Rawalpindiben találkozott Raheel Sharif tábornokkal és „megbeszélést folytattak a regionális biztonsági helyzetről” – közölték katonai források.

A szaúdi külügyminiszter méltatta azokat a rendkívüli sikereket, amelyeket Pakisztán a terrorizmus elleni küzdelemben és a regionális stabilitás megteremtése terén elért – olvasható a pakisztáni hadsereg által kiadott közleményben.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑