Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2018. 11. 28.

A szaúdi trónörökös ellen tüntettek Tunéziában (videó)

2018. 11. 28.

Az Al-Mayadeen televízió élőben közvetíti a tüntetéseket, melyek Tunézia fővárosában, Tuniszban kezdődtek a szaúdi trónörökös látogatása miatt, melyek tegnap kezdődtek de még ma is tartanak. Az élő közvetítésből látható, hogy jelentős felháborodást váltott ki a tunéziai társadalomban Mohamed Bin Salman látogatása.

A tüntetők különböző feliratú transzparensekkel vonultak utcára és ezekből kiderül, hogy egyértelműen gyilkosnak tartják Mohamed Bin Salmant, aki októberben felhatalmazást adott egy szaúdi ellenzéki újságíró meggyilkolására. A Khashogji gyilkosság egyébként jelentős indulatokat váltott ki az arab országok közvéleményében. A tiltakozóknál jemeni zászlók is láthatók és többen olyan gyermekek képeit tartják a magasba akiket a szaúdi katonai koalíció gyilkolt meg a Jemen ellen folyó agresszió során.

Az Al-Mayadeen tudósítója szerint a tüntetés egyértelműen az egész ország lakosságának a véleményét tükrözi hiszen Tunézia egész területéről érkeztek tiltakozók. Sőt, Tunéziában élő algériai és egyiptomi állampolgárok is képviseltetik magukat a tüntetéseken akik algériai és egyiptomi zászlókat is vittek magukkal.

Az Al-Mayadeen csatorna oldalán a kommentelők között egy algériai fiatalember köszönte meg a csatorna közvetítését:

,,Algériai állampolgárként köszönöm, hogy az Al-Mayadeen jelen van és tájékoztat a tüntetésről.,,

A csatorna oldalán több arab ország állampolgárai is hozzászóltak a közvetítéshez. ,,Isten áldja a tunéziai népet!,, ,,Bin Salman, te Amerika ügynöke vagy!,, és hasonló hozzászólások érkeznek Algériából, Marokkóból, Líbiából. A hozzászólásokból és a csatorna által megkérdezett tüntetők nyilatkozataiból is jól látszik, hogy jelentős harag nyilvánult meg Szaúd Arábia politikájával szemben. Egy, a csatornának nyilatkozó hölgy tömören megfogalmazva csak annyit mondott az őt kérdező riporternek:

,,Bin Salman, téged nem látunk szívesen Tunéziában, mert te a jemeni nép gyilkosa vagy.,,

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑