Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2020. 03. 25.

A szaúdi uralkodó kijárási tilalmat vezetett be

2020. 03. 25.

A szaúdi kormány bejelentése szerint az uralkodó hétfőtől elrendelte a kijárási tilalmat a koronavírus elleni küzdelem elősegítése céljából. Szaúd Arábiában ugyanis az utóbbi napokban megugrott a vírussal kapcsolatos megbetegedések száma.

Salman király rendelete értelmében a szaúdi lakosok este 7 órától reggel 6 óráig nem mehetnek ki az utcára az elkövetkezendő 21 napon.

A szaúdi belügyminisztérium bejelentette, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az uralkodó rendeletét betartassák az állampolgárokkal. Ennek érdekében együtt fognak működni a civil és a katonai szervekkel egyaránt.

A kijárási tilalom nem vonatkozik bizonyos szektorokban dolgozó személyekre. Ilyen például a biztonsági, a katonai szektor és a média. Továbbá az üggyel kapcsolatban fontos egészségügyi és szolgáltatói szektor.

Szaúd Arábiában az utóbbi napokban 119 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, mellyel a fertőzött személyek száma 511 főre ugrott és ez a legmagasabb érték az Öböl menti arab államokban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today )

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑