Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2017. 03. 18.

A szentföldi kusztódia ingyenes képzést kínál a fiataloknak jerikói központjában

2017. 03. 18.

Festés-, komputer- és színészoktatást, továbbá különféle sporttevékenységet kínál ingyenesen 14-29 év közötti fiatalok számára az az új központ, amelyet a múlt héten avattak fel Jerikóban.

A szentföldi ferences kusztódia tulajdonában levő területen építették fel az intézményt a USAID (az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala) és az ANERA (az Amerikai Közel-Keleti Menekült Segélyező) támogatásának köszönhetően. Közel 570 új munkahelyet teremtettek ezáltal palesztinok számára. Hosszútávon új lehetőségeket kínál jerikói fiataloknak tehetségük fejlesztésére, képzésükre, hogy beléphessenek a munka világába.

A szentföldi ferences kusztódia a keresztények és a muzulmánok szolgálatában

„A szentföldi ferences kusztódia örül, amikor ilyen projekteket támogathat és ez az egyik titka annak, hogy 800 éve jelen lehetnek a ferencesek ezen a területen” – nyilatkozta P. Francesco Patton szentföldi kusztos.

„A kusztódia politikája mindig is az volt, hogy a szentföldi kis keresztény közösség gondját viselje és nyitott legyen a helyi közösség irányába, jelen esetben a muzulmán többség felé… Keresztény és muzulmán fiatalokat várnak, ezáltal az együttélés iskolájává válik az intézmény.”

Nevelési intézmény a fiatalok számára

P. Patton a sport és a kultúra nevelési értékéről szólt. P. Mario Hadchity, a jerikói ferences közösség házfőnöke és a Szentföldi Iskola igazgatója, amelynek közelében áll az új ifjúsági központ, rámutatott:

„a kusztódia évek óta igyekszik a béke és egyben a szépség hídja lenni. A szépség olyan dolog, amit Isten minden gyermeke megérdemel és egyben felelősségérzetet ébreszt. Egy olyan környezetben élni, amely szép és amelyet szépségében akarjuk továbbadni másoknak felelősség.”

Orientalista.hu – Radiovaticana

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑