Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 10. 21.

A Szíria Arab Hadsereg bevonult egy elhagyott amerikai támaszpontra (képek)

2019. 10. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg október 19-én folytatta bevonulását Al-Haszaka kormányzóság északi részén, hogy megakadályozza a terület török megszállását.

A szíriai SANA hírügynökség jelentése szerint a szíriai hadsereg több egysége is bevonult a Qasin Yalda településen található korábbi amerikai bázisra, mely Tell Tamir városától észak-keletre található.

A szíriai hadsereg határőr egységei több új állást építettek ki Tell Tamir és a tőle 15 kilométerre lévő Ahras városok között.

.

A Szíriai Arab Hadsereg bevonulása Észak-Szíriába a múlt héten kezdődött, miután a szíriai kormány megállapodást kötött a kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) nevű szervezettel. A szerződés lehetővé tette a szíriai egységek számára, hogy valamennyi északi területre bevonuljanak, és megakadályozzanak egy esetleges török inváziót.

A napokban a szíriai hadsereg egységei több helyen is összetűzésbe kerültek a Törökország által támogatott fegyveres milíciákkal Tell Tamar város külterületein. A szíriai erők azonban most már az SDF alakulataival közösen harcolnak a törökbarát milíciák ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑