Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 05. 28.

A szíriai Al-Kaida naponta kap fegyveres utánpótlást Törökországtól

2016. 05. 28.

Jelentések szerint az Al-Kaida szíriai ága, a Nuszra Front terrorszervezet napi gyakorisággal kap fegyverszállítmányokat Törökországból, állította az orosz vezérkari főnök képviselője egy mostani interjúban. – közölte az almasdarnews.

23176Image1Az országos szíriai fegyverszünet ideje alatt az Nuszra Front fegyvert és hadianyagot szállított számos frontvonalra a tagjainak, annak érdekében, hogy folytassa a harcot a szíriai kormányerők ellen.

Szergej Rudszkoj vezérőrnagy azzal vádolta a Nuszra Front terrorszervezetet, hogy egy egyik kulcsszereplője Szíria destabilizációjának.

“Damaszkuszt folyamatosan lövik a Kelet-Goutha régióból. Számos kísérletet tettek egy Homsz közeli hőerőmű elfoglalására és a Damaszkuszt Aleppoval összekötő útvonal lezárására. A fegyverzet és lőszerszállító tehergépjárművek beáramlása Törökországból folyamatos, a határállomásokról érkező napi jelentések szerint.”- közölte.

“Nyilvánvaló, hogy a terrorszervezet, amelyik Aleppo és Idleb tartományokban működik, jelenleg az egyik legnagyobb akadálya a tűzszüneti folyamat új területekre történő kiterjesztésének Észak-Szíriában.” – mondta Rudszkoj.

A Nuszra Front terrorszervezet még mindig számos térségben támad, közötte Dél-Aleppoban, Észak-Hamaban és Dél-Hamaban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑