Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2015. 11. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg a napokban végrehajtott hadműveletei  

2015. 11. 01.

A Szíriai Arab Hírügynökség – SANA tudósítása a honvédő háborúról. A kormányerők a vahabita terroristák harcjárműveit semmisíti meg és betörési kísérleteket hárít el a déli országrészekben.

Több megszálló terrorista halt meg a hadsereg terrorszervezetek állásai elleni támadó hadműveleteiben a Szíriai Légierő támogatásával, amelyek során a terrorszervezetek sok rejtekhelye és haditechnikai eszköze megsemmisült.

Kunejtra tartomány:

A hadsereg egységei együttműködésben a Nemzetvédelmi Erők kontingenseivel visszaverték a Dzsabhat Al-Nuszra terroristákat (Al-Kaida), akik beszivárogtak Al-Baasz és Khan Arnaba városok, Dharet Al-Kasszara és Tal Ahmar környékére a dél-szíriai Kunejtra tartományban. Harctéri források közölték a SANA-val, hogy összecsapások törtek ki a beszivárgó terroristákkal, akik arra kényszerültek, hogy Al-Hamidijeh, Ufania és Dzsabata Al-Khaszhab települések felé meneküljenek és ledobálják a fegyvereiket miután sokan közülük elestek.

Másik katonai alegység szétlőtte a megszálló terroristák egy járművét az Al-Hamidijeh és Al-Hurrijeh közötti úton. A források azt közölték, hogy a jármű teljesen megsemmisült az összes benne utazó vahhabita fegyveressel együtt.

Daraa tartomány:

Páncélosok besorolva

Páncélosok besorolva

Egy katonai alegység szerda éjjel terroristák gyülekező csoportját támadta délre Khribet Ghazaleh várostól, 20 kilométerre, északra Daraa városától.

A hadműveletben több terrorista maradt holtan és sebesült meg és egy gépfegyverrel felszerelt jármű megsemmisült, közölte egy katonai forrás a SANA-val.

Egy másik katonai művelet zajlott Atman településen Daraa tartomány északi területén, ahol egy terrorista csoport összes tagja elhullott vagy megsemmisült, valamint fegyverzetük és lőszerkészletük megsemmisült

A katonai forrás hozzátette, hogy a hadsereg egyik alegysége folytatta a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák állásai elleni támadásokat Daraa város Daraa Al-Balad nevű kerületében, megsemmisítve számos rejtekhelyüket a kerület különálló részeiben.

Szuwejda:

Egy katonai alegység a Nemzetvédelmi Erők támogatásával szerda éjjel megtámadta az ISIS terroristák egy harcállását, járműveikkel együtt Khirbet Szaadban a dél-szíriai Szuwejda tartomány északkeleti területén.

Terroristák csoportjai haltak meg a hadműveletben és sok járművük megsemmisült és megrongálódott.

A hadsereg folyamatosan ellenőrzi a Badia sivatagot, amely határos Jordániával és Irakkal az ISIS terroristák betörési kísérleteinek elhárítása érdekében.

Hama/Idleb tartományok:

Tüzelőállásban.

Tüzelőállásban

Legalább 37 vahabita terrorista halt meg a hadsereg egységeinek a Légierő támogatásával folytatódó műveleteiben a Hama és Idleb tartományok között kiterjedő térségben. Harctéri források nyilatkozatban közölték a SANA-val, hogy az “Iszmael Hanura” nevű vahhabita terrorista, a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet egyik vezére meghalt a Khanasszer és Ithrija között zajló katona műveletek során, Hama tartomány keleti területén.

A Hasszan Hamani és Hamdi Szakkur nevű terroristák meghaltak a hadsereg alegységei és a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség közötti összecsapásokban Szikik térségében Hama tartomány északi részén.

Idleb tartomány területén Kanszafra faluban megsemmisült a terroristák egyik vezetési pontja a hadsereg különleges műveletében, amelynek során legalább 23 vahhabita terrorista hullott el. 11 másik megszálló fegyverese halt meg a hadsereg műveleteiben, amelyek a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet fedezékeit támadták Kfarszidzsneh és Marat Hermeh falvakban 60 kilométerre, délre Idleb városától.

Sok ellenséges fedezék semmisült meg, valamint legalább 3 lőszerekkel és fegyverekkel megrakott jármű is felrobbant a hadművelet során.

Aleppo tartomány:

A Szíriai Légierő csapásokat mért az ISIS terroristák fedezékeire Al-Shejkh Ahmadban, Kwjereszben és Deir Haferben, valamint a Légierő Akadémia épülettömbje körüli térségben, Aleppo tartomány keleti és északi területén.

A Légierő csapásai megsemmisítettek több járművet, amelyek különbözű típusú nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve.

Egy katonai alegység szintén súlyos személyi és technikai veszteségeket okozott az ISIS terrorszervezetnek Al-Szafira várostól keletre, Al-Taibaban és Um Akrilaban a Légierő Akadémia épülete környékén a terroristák állásai ellen végrehajtott műveletekben.

Aleppo városában a hadsereg semlegesítette a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet sejtjeit Asszakhurban, Ramuszehben, Karm Humidban és Karm Al-Tarabban.

Deir Ezzor tartomány:

A Deir Ezzor Katonai Repülőteret védelmező alegységek megsemmisítettek egy “autóbombát”, amit ISIS terrorista vezetett, valamint sok megszálló terroristával végeztek.

Harctéri források közölték a SANA-val, hogy az ISIS terrorszervezethez tartozó fegyveresek próbáltak meg betörni a repülőtér körüli zónába néhány jármű, közöttük egy robbanóanyaggal megrakott páncélozott eszköz felhasználásával.

A forrás hozzátette, hogy egy katonai alegység megsemmisítette a járművet egy irányított páncéltörő rakéta felhasználásával, mielőtt az elérte volna a repülőtér védő vonalát.

A hadsereg alegységei összecsaptak a repülőtér erődített védelmi állásait elérni próbálói terroristákkal és többükkel végeztek vagy megsebesítették őket, miközben a maradékuk megfutamodott.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑