Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 03. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg az Al-Kaida vezetési pontjait rombolja Idlebben

2019. 03. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg tüzér alegységei az Al-Kaida vezetésű Hajat Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet számos vezetési pontját rombolták le március 14-én Maar Shamarin, Dzsardzsnaz és Hassz településeken Idleb tartomány déli részén, közölte a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA).

“Sok terrorista meghalt és megsebesült, vezetési pontjaik, fegyver- és lőszerraktáraik szintén megsemmisültek.” – jelentette a SANA tudósítója.

Az elmúlt néhány héten szíriai tüzér egységek elkezdtek nagy űrméretű rakéta sorozatvetőek használni, mint a BM-30 Szmercs és a BM-27 Uragan. Nagy hatótávú irányított tüzérségi rakétalövedékeket pedig az Orosz Fegyveres Erők vetettek be.

A SANA szerint a megszálló militánsok vezetési pontjai elleni támadások válaszul szolgáltak a demilitarizált zóna létrehozásáról orosz-török-iráni közreműködéssel megkötött egyezmény megsértésére. A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció (Al-Kaida vezetésű dzsihádista szervezetek konglomerátuma) és a szövetségesei, a Dzsaish Al-Izza terrorszervezet és a Turkesztáni Iszlám Párt fegyveresei naponta megsértik a megállapodás pontjait.

Egy nappal korábban az Orosz Légierő légi csapásai során megsemmisült az Al-Kaida vezetésű terrorszervezetek (a Hajat Tahrir Al-Sham nevű koalíció és szövetségesei) számos lőszerraktára Idleb városában és annak külterületén. Az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériuma szerint a légi csapásai megakadályozták, hogy vahhabita terrorszervezetek drónok felhasználásával indítsanak támadást a Hmeimim légi támaszpont ellen.

Az Al-Kaida terrorhálózat irányítása alatt levő vahhabita militáns csoportok, a Hajat Tahrir Al-Sham koalíció ellenséges hozzáállása és a demilitarizált zónáról kötött egyezmény elutasítása éppenséggel ahhoz vezethet, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei hadműveletet indítanak a megszálló dzsihádisták ellen Idleb tartomány területén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑