Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 08. 14.

A Szíriai Arab Hadsereg az ISIS terroristák állásait támadja Észak-Szuwejdában

2018. 08. 14.

Augusztus 12-én a Szíriai Arab Hadsereg és helyi paramilitáris egységek szárazföldi támadást indítottak az ISIS terrorszervezet megmaradt állásai ellen a nagyon megerődített Al-Szafa térségében, Al-Szuwejda tartomány északi részén, közölte a magát “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának” (SOHR) nevező egyszemélyes londoni székhelyű szervezet.

Az Egyesült Királyságban bejegyzett “megfigyelő csoport” beszámolt róla, hogy a Szíriai Arab Hadsereg katonái jelenleg a Damaszkusz tartományi sivatagban és Al-Szafa körül harcolnak az ISIS terrorszervezet fegyveresei ellen. A “megfigyelő csoport” (SOHR) hozzátette, hogy a hadsereg tüzérsége támogatja a szárazföldi csapatok rohamát és lövi a terrorista csoport erődített állásait.

Néhány órával korábban a Szíriai Arab Hadsereg már biztosította Al-Szuwejda és Damaszkusz tartományok közigazgatási határait, valamint ostromzárba vonta az ISIS terrorszervezet sejtjeit Al-Szafaban.

A maga részéről az ISIS terrorszervezet egy új videót tett közzé, amelyen két túsz látható, akiket Kelet-Szuwejdából raboltak el két héttel ezelőtt. A két túsz “Szuad Abu Amar” és Abir Shaugin” elmondták a felvételen, hogy minden túsz jó állapotban van és a szabadulásukra várnak az ISIS-el kötendő megállapodásban reménykedve.

Helyi megfigyelők szerint az elkövetkező órák kritikusak lesznek a túszok sorsa szempontjából, mert az ISIS terrorszervezet megmaradt állásai a Damaszkusz tartományi sivatagban az összeomlás előtt állnak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑