Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 08. 24.

A Szíriai Arab Hadsereg bekerítette a moreki török katonai ellenőrzőpontot (videó)

2019. 08. 24.

Miután a Szíriai Arab hadsereg legyőzte a nyugati országok és a török hadsereg által támogatott terroristákat és felszabadította Khan Sheikhoun városát, körülzárta a Morek városában lévő 9. számú török katonai megfigyelő bázist.

A törökök korábban a Morekben lévő bázisukról támogatták a különböző terrorista csoportokat és innen tartották ellenőrzésük alatt az M5 gyorsforgalmi út egyes szakaszát.

Az Asztanai Egyezmény miatt a szíriai hadsereg bizonyos keretek között elfogadta az ideiglenes török megfigyelőpont kialakítását a településen. Azonban azzal, hogy a török hadsereg nehézfegyverekkel és tüzérségi eszközökkel látta el a Nuszra Frontot és egyéb terrorista csoportokat, súlyosan megszegte ezt a megállapodást. A terroristák pedig ezekkel a fegyverekkel támadtak meg szíriai városokat és gyilkoltak civileket.

Azonban tegnap reggel a Szíriai Arab Hadsereg a lakosság és az ország védelme miatt körülzárta a török katonai ellenőrzőpontot. A helyzet érdekessége, hogy a török külügyminiszter órákkal a körülzárás előtt kijelentette, hogy a bázisukat senki se tudja bekeríteni.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syrian News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑