Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 05. 28.

A Szíriai Arab Hadsereg biztosította Kafr Nabudaht (videó)

2019. 05. 28.

A Szíriai Arab Hadsereg biztosította a stratégiai fekvésű Kafr Nabudah települést és környékét Hama tartomány északi részén.

Egy szíriai katonai forrás arról számolt be a Muraselon internetes híroldalnak, hogy a települést egy “meglepetésszerű” katonai művelet során foglalták el, amely május 26-án hajnalban indult. A forrás szerint a szárazföldi támadást nagy erejű légi csapások előzték meg, amelyek a vahhabita militánsok állásait és utánpótlási vonalait sújtották a településen.

“A Szíriai Arab Hadsereg csapatai militánsok tucatjaival végeztek és többjükkel megsebesítették az összecsapásban”, tette hozzá a forrás.

Más szíriai kormánypárti források nyilvánosságra hozták, hogy a Hajat Tahrir Al-Sham és a Dzsaish Al-Izza terrorszervezetek legalább három fegyveresét élve fogságba ejtették a településen.

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció (az Al-Kaida Szíriában garázdálkodó frakciója) számos török támogatású militáns csoporttal együtt súlyos veszteségekkel járó harcban a hét elején vonta ellenőrzése alá Kafr Nabudah területét. Az Orosz Honvédelmi Minisztérium adatai szerint a dzsihádista szervezetek és szövetségeseik legalább 350 fegyveresüket vesztették el a támadásban.

Kafr Nabudah elvesztése nagyon súlyos kudarc a Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet és szövetségesei (valamint az őket támogató megszálló hatalmak) számára, mert azt tervezték, hogy tovább nyomulnak előre Észak-Hamaban és elfoglalják Kalat Al-Madikot.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑