Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 03. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg csapatai Idleb tartomány déli részén tegnap több légi fenyegetést semlegesítettek.

2019. 03. 18.

A fenyegetést helyben, házilagosan készített pilóta nélküli repülő eszközök (drónok) jelentették. Ezek a drónok nem irányított tüzérségi lőszereket hordoznak és juttatnak célba. Ugyanilyen drónokat használt az ellenség az Orosz Légierő szíriai támaszpontja elleni számtalan támadás során.

Ahogy látható az eszközök fából, műanyagból és polisztirén habból (vagyis sztirohabból) készültek, amiket fém alapú vázra/karosszériára rögzítettek megerősítésként. A drónok forgószárnyai is fából vannak. Az anyagok összetétele nagyon megnehezíti az eszközök észlelését, különösen ha egy ilyen méretű, ilyen magasságban és ilyen sebességgel repülő drónról van szó; ahogyan ezek elhárításának nehézségét láthattuk az orosz Hmeimim légi támaszpont légvédelme esetében.

Az ilyen hordozóeszközöket a szíriai területeket megszállva tartó terroristák készítették, azonban ez a gondolkodásmód olyan tudást igényel, ami túlmutat egy egyszerű vahhabita terrorista csoport felkészültségén függetlenül attól milyen nagyságú csoport teszi. Ez sokkal inkább térségbeli, vagy inkább nagyhatalmi hírszerző szolgálatok műve.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑