Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 05. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg elérte az Al-Shaer mező nyugati bejáratát

2016. 05. 21.

A Sivatagi Sólymok Dandár – az Orosz Tengerészgyalogság (Морская пехота), a Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály, 68. Dandára és a Liwa Abu Fadl Al-Abbassz iraki paramilitáris egység támogatásával – csütörtökön felszabadított egy nagyobb kiterjedésű területet az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terroristáinak uralma alól, miután tovább nyomultak előre az Al-Shaer gázmező felé keleti irányba, Kelet-Homszban – jelenti az Al-Masdar News.

A csütörtöki előrehaladásuk eredményeként a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik képesek voltak elérni az Al-Shaer gázmező nyugati oldalát, kevesebb mint 2 kilométerre az első földgázforrástól, amit az ISIS fegyveresei ellenőriznek

A Sivatagi Sólymoktól (Liwa Szukkur Al-Szahra) származó fotókon látszik az Al-Shaer gázmező nyugati bejárata, az úgynevezett “Petro Canada Kapu”; ez a név a kanadai vállalatra utal, amely a háború előtt részese volt a lelőhelyen végzett kitermelésnek.

Eközben, délre az Al-Shaer gázmezőtől a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai” tovább nyomulnak előre, hogy elvágják az ISIS terroristák utánpótlási vonalát és kiűzzék őket a térségből.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑