Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg elérte az Al-Tajjim olajmezőt

2016. 03. 18.

Deir Ezzor tartomány délnyugati részén a Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály, 137. Gépesített Dandára, a Nemzetvédelmi Erők támogatásával, elérte a fontos Tajjim olajmezőt, az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyveresei elleni 48 óráig tartó harcokat követően. – közölte az almasdarnews.com

A Tajjim olajmező elérésén kívül a Szíriai Fegyveres Erők behatoltak a Földgázkitermelő Vállalat Technikai Intézetének területére, miután tovább nyomultak délnyugatra a legutóbb felszabadított Thardeh-hegységtől (Dzsabal Thardeh) Deir Ezzor tartomány délnyugati részén.

Miközben a Tajjim olajmezőn megszűnt a kitermelés; még mindig egy fontos, katonai jelentőséggel bíró helyszín, amely hadászati közelségben fekszik az ISIS terroristák által megszállt Mohasszan városhoz, a Deir Ezzor és Majadin közötti országúton.

734983_431808596992923_5441551860578984579_n

Isszam Zaher Al-Din tábornok és katonái a hős városban, Deir Ezzorban. Forrás: مجموعة نافذ أسد الله “Nafiz Asszad Allah Harccsoport” (Szíriai Köztársasági Gárda, 104. Légideszant Dandár)

Mialatt a Szíriai Arab Hadsereg 137. Gépesített Dandára megkezdi a Tajjim olajmező és a Gázkitermelő Vállalat Technikai Intézete telephelyeinek megtisztítását, a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára, a Shajtaat szunnita törzsi harcosok támogatásával dél felé nyomul előre a Deir Ezzor-Majadin országút mentén azért, hogy kedvező állásokat foglaljanak el egy Mohasszan város elleni esetleges támadást előkészítve.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők kihasználták az ISIS terroristák palmyrai frontvonalra történő tömeges mozgósításából eredő előnyöket azzal, hogy megindították a saját offenzívájukat a nemzetközi útvonal szakaszainak visszafoglalására és az ISIS terroristák Deir Ezzor felé vezető utánpótlásának elvágására.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑