Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg elérte Deir Ezzor tartományt (videók)

2017. 06. 26.

Számos szövetséges paramilitáris egység támogatásával, a Szíriai Arab Hadsereg jelentős mértékben tört előre a szíriai sivatagban, a szíriai-iraki határ mentén Deir Ezzor irányába, elérve ezzel az olajban gazdag tartomány területét,évek óta először amióta a szíriai Badiah-térséget megszállta az ISIS terrorszervezet.

Az előretörésük útvonalán a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik elfoglalták Ard Washash, az Al-Waer-gát és az Al-Waer-hasadékvölgy térségét és nagy kiterjedésű területet a T2 szivattyúállomás közelében. A legutóbbi előretörést követően a szíriai kormánycsapatok kevesebb, mint 25 kilométeres távolságra megközelítették az úgynevezett T2 bázist Deir Ezzor tartomány délkeleti részén és körülbelül 100 kilométerre vannak Al-Bukamal várostól, amely az ISIS terrorszervezet erőssége és sokak szerint ez számít a terrorista entitás új központjának, miután az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) Rakka városát ostromolják.

Drónfelvételek a Szíriai Arab Hadsereg előretöréséről Deir Ezzor felé. A pilóta nélküli légi jármű felvételén füst száll felfelé a levegőben Al-Waer térségében, Homsz tartomány területén, amikor a Szíriai Arab Hadsereg szíriai földet foglal vissza az ISIS terrorszervezettől, miközben Deir Ezzor felé nyomul előre.

Ahogy most látszik a Szíriai Arab Hadsereg 120 kilométerre van az ostrom alatt álló Deir Ezzortól déli irányból, 135 kilométerre Palmyra irányából és 115 kilométerre Rakka irányából, így a Szíriai Arab Hadsereg különböző alakulatai versenyben vannak egymással, hogy melyikük éri el a legrövidebb idő alatt a blokádban lévő várost, miközben az ISIS terrorszervezet egyik offenzíva után a másikkal tovább szorongatja a kitartó védőket abban a reményben, hogy elfoglalja mielőtt a szíriai felmentősereg megérkezik.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetséges egységek új frontvonalon törnek előre Deir Ezzor felé, a szíriai-iraki határ mellett és északnak, Al-Bukamal irányába haladnak. Öt év óta először lépik át Deir Ezzor tartomány közigazgatási határát.

Amennyiben a Szíriai Arab Hadsereg eléri Deir Ezzort, akkor az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás szíriai jövője erősen megkérdőjeleződik. A terrorszervezet vezérei és szponzorai nagyon jól tudják ezt és mindent meg fognak tenni, hogy összegyűjtsék erőik legnagyobb részét egy hatalmas itteni csatához, amely véglegesen megváltoztatja a szíriai háború menetét és remélhetőleg utána elhozza a borzalmas konfliktus régóta várt végét.

Felvétel egy szíriai T-90A harckocsiról a szíriai sivatagban, amely nagy sebességgel üldözi a a visszavonuló ISIS terroristákat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑