Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 17.

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Al-Meshtalt Palmyra nyugati részén.

2015. 07. 17.

A Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők helyi kontingensével teljes ellenőrzést szerzett Al-Meshtal település felett Palmyra (Tadmur) nyugati részén az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet elleni kemémy harcokban szerda éjjel.

Az Al-Mesthalban elért győzelmen kívül a 67. Dandár és a Nemzetvédelmi Erők elfoglalták Kaszr Al-Hajr helyszínét, ahol több mint 21 ellenséges ISIS terroristával végeztek valamint lefoglalták nehézfegyvereiket az régi vár falain belül.

Kaszr Al-Hajr erődítménye és Al-Meshtal település mindkettő Palmyra dél-nyugati részén fekszik; ez megerősíti az a feltételezést, a Szíriai Fegyveres Erők haditerve az hogy az ősi városban maradt terrorista csoportokat délről és északról fogja közre, nem hagyva csak egy menekülési irányt nyitva az ellenséges ISIS terroristáknak kelet felé.

Ha az ISIS fegyveresei képtelenek lesznek feltartóztatni a Szíriai Fegyveres Erők előretörését Palmyrában, akkor zárlat alá fognak kerülni az elkövetkező napokban.

Azonban csak egyetlen dolog tartóztathatja fel egy időre a Szíriai Fegyveres Erőket amikor teljes zárlat alá veszik a várost, az a lehetőség, hogy a terrorszervezet lerombolhatja a történelmi emlékeket és régészeti lelőhelyeket mielőtt visszavonul. Ez lehetne a megtorlásuk a Szíriai Arab Hadsereg támadásai miatt.

A Palmyránál zajló szíriai offenzíván kívül súlyos harcok vannak a Tijasz légi támaszpont környékén, ahol az ISIS terrorszervezet megpróbált áttörni a légi bázis védelmi övezetén és a T-4 szivattyúállomás létesítményébe. Ez nem sikerült nekik. A légi bázis védelmi övezetében a Szíriai Arab Hadsereg katonái minden támadást visszavertek. A bázis jelentőségét az adja, hogy az itteni repülő egységek végeznek minden légierőműveletet, ami Homsz tartomány és Kelet-Szíria felett zajlik. A támadások célja volt még a Palmyra (Tadmur) megtisztítására indított offenzívának megakadályozása, sikertelenül.

Orientalista.hu -Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑