Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 12. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg ellentámadást indított Délkelet-Idlebnél

2019. 12. 03.

December elsején reggel a Szíriai Arab Hadsereg ellentámadást indított Idleb tartomány délkeleti részén, hogy visszafoglalja a terroristák által a térségben legutóbb megszállt településeket.

Intenzív szíriai és orosz légi csapások fedezetében a hadsereg visszafoglalta Edzsaz települést és számos más harcállást a körzetében az Al-Kaida terrorhálózathoz kapcsolódó Hajat Tahrir Al-Sham koalíciótól és török támogatást élvező dzsihádista szövetségeseiktől.

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció, török támogatású dzsihádisták és más Al-Kaida kötődésű frakciók tegnap foglalták el Edzsaz települést, és a közeli Szardzsah, Raszm Al-Ward és Isztablat falvakat.

Szardzsah, Raszm Al-Ward és Isztablat helyzete még nem tisztázott. Néhány szíriai kormánypárti forrás szerint a három települést szintén visszafoglalták a szíriai csapatok, habár ez még megerősítésre váró információ.

A Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) és szövetségeseik súlyos veszteségeket szenvedtek a támadás során Délkelet-Idleb területén. A megszálló terrorszervezetek a jelentések szerint nehézfegyverzetet és sok élőerőt is vesztettek.

A Szíriai Arab Hadsereg valószínűleg folytatni fogja ellentámadását Idleb tartomány délkeleti részén, amíg az összes harcállását vissza nem foglalta. Később a hadsereg egy újabb nagy hadműveletbe kezdhet, hogy kiüldözze a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíciót és szövetségeseit a térségből.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑