Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 12. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg ellentámadást kezdett Kelet-Homszban (videó)

2016. 12. 18.

Pénteken a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei folytatták ellentámadásukat a stratégiai jelentőségű T4 (Tijasz) Katonai Repülőtér körzetében, Homsz tartomány keleti részén annak érdekében, hogy visszaszerezzék az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorentitás által mostanában megszállt helyszíneket.

Szoros együttműködésben az Orosz Légi és Kozmikus Erőkkel, a Szíriai Arab Légierővel a szíriai kormánycsapatok vissza tudták foglalni az Al-Kariatain – T4 útkereszteződést (ún. Tijasz csomópontot), így újra meg sikerült nyitni a T4 légi támaszpontot és Al-Kariatain várost közvetlenül összekötő országutat. Egy katonai forrás a T4 Katonai Repülőtérről közölte, hogy az elmúlt 24 órában megállás nélkül zajló harcokban a kormányerők megsemmisítettek öt ellenséges páncélozott járművet, hét műszaki gépet, három harckocsit, miközben likivdáltak és megsebesítettek több, mint 50 ISIS terroristát.

tihazs-repter-sziria-homsz

Az Al-Masdar News hírújságnak nyilatkozva ugyanaz a katonai forrás elmondta, hogy a T4 légi bázis és Al-Kariatain város között fekvő Al-Sharifah falu még mindig az ISIS terrorszervezet ellenőrzése alatt állt. Ezért a közvetlen eljutás a repülőtérről Al-Kariatain városba jelenleg csak időszakos utakon lehetséges, amelyek elkerülik az említett falut. Azonban a katonai forrás hozzátette, hogy a falu bármelyik pillanatban a kormányerők kezére kerülhet, mert a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei folytatják az előrehaladásukat.

A hivatkozott oldalon lévő képen megtekinthetik a Szíriai Légierő felderítőit Ibra Joudeh haditudósító társaságában. A fotó tegnap készült a T4 légi bázison.

Fontos fejlemény: Az Al-Masdar haditudósítójának a T4 Katonai Repülőtéren nyilatkozó forrás szerint a kormányerők visszafoglalták Al-Sharifah falut, így a légi bázis és Al-Karaiatain város között húzódó közvetlen főútvonalat újra meg sikerült nyitni.

A Szíriai Arab Hadsereg az ISIS terrorszervezet támadási kísérletét verte vissza Kelet-Homszban

Szíriai Arab Hadsereg egységei szombaton az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorentitás újabb nagy erejű támadási kísérletét verték vissza délnyugatra a stratégiai fontosságú T4 (Tijasz) Katonai Repülőtértől, Homsz tartomány keleti részén.

Egy katonai forrás a T4 légi bázisról közölte, hogy az említett terrorszervezet támadást indított az Al-Fawaraa vízmű térségében. A kormányerők visszaverték az ellenséges támadást és eközben megsemmisítettek 3 darab páncélozott járművet, 2 darab harckocsit és 5 darab műszaki járművet, valamint legalább 20 fő ISIS terroristát likvidáltak az összecsapásban. Végül a megszálló fegyveresek visszavonulásra kényszerültek.

Ezalatt a Szíriai Arab Hadsereg egy másik alegysége visszaverte az ISIS terroristáknak a hadsereg Al-Furs magaslaton lévő védelmi állásai ellen indított támadását északkeletre Al-Kariatain várostól. Itt a kormányerők 2 darab ellenséges páncélozott járművet , 3 darab egyéb, 23 milliméteres űrméretű nehéz géppuskákkal felszerelt, ellenséges gépjárművet semmisítettek meg.

A hivatkozott oldalon látható videó az ISIS terroristák mai támadásának következményeit mutatja be Al-Fawaraa térségében. Két ellenséges harckocsi közül az egyik teljesen megsemmisült, a másik megrongálódott, valamint egyéb fegyverzet látható,amelyeket a megmaradt és a térségből elmenekülő ISIS terroristák hagytak hátra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑