Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 20.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah elérték a Palmyrai-fennsíkot

2016. 03. 20.

A Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai”, a libanoni ellenállási szervezet, a Hezbollah, a Sivatagi Sólymok Dandár (Liwa Szukkur Al-Szahra), a szíriai tengerészgyalogság és a “Liwa Imam Ali” iraki paramilitáris egység támogatásával péntek éjjel lerohanták az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet állásait a Hajjal-hegység délkeleti nyúlványain, Nyugat-Palmyrában.

A palmyrai repülőtér, ahogy a legutóbbi pontról látszott, amit elértek a Szíriai Arab Hadsereg katonái miközben a város felé közelednek.

Egy harctéri tudósító jelentése szerint, Palmyra (Tadmur) körzetében a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik áttörték az ISIS terroristák védelmi vonalait és benyomultak keleti irányban a Palmyrai-fennsíkra, amelyről belőhető a katari királyi villa területe.

(Megjegyzés: Érdekes módon a katari uralkodó villáját nem pusztították el a terroristák, ellentétben Palmyra ősi romjaival szemben, amit porig romboltak.)

 Irány Plamyra:

#To_Palmyra #الى_تدمر #Syrian_Arab_Army #SAA #Syria #الجيش_العربي_السوري #سوريا From our Arabic sister pager القدرات العسكرية السوريةSyrian Arab Army

Közzétette: Syrian Arab Army – 2016. március 18.

.

A Palmyrai-fennsík a Hajjal-hegység délkeleti gerincénél kezdődik és a történelmi város bejáratáig húzódik.

palmyra346-620x350

Palmyra romjai

A Szíriai Arab Fegyveres Erők egységei ellenőrzésük alá vonták az Al-Hajjal-hegységet nyugatra és felszabadították az Al-Arid magaslatot északnyugatra Palmyrától.

A Szíriai Arab Hadsereg így átveszi a Palmyra fölé magasodó hegyek és dombok ellenőrzését.

Keleten a Szíriai Köztársasági Gárda a Deir Ezzor Katonai repülőtértől nyomul tovább nyugat felé, hogy kiterjessze a légi támaszpont biztonsági-védelmi övezetét.

A “Syrian Arab Army” oldal szerkesztői csapatának tagjai ott vannak a harctéren és minden jelentés ami onnan érkezik jó. Amikor lehetséges meg fogjuk osztani a teljes jelentés.

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑