Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 07. 07.

A Szíriai Arab Hadsereg és kurd milicisták összecsaptak a török támogatású militánsokkal Észak-Aleppoban

2019. 07. 07.

Július 4-én reggel súlyos fegyveres összecsapások robbantak ki Aleppo tartomány északi területén a Szíriai Arab Hadsereggel és a kurd milíciákkal az egyik oldalon, valamint a török megszállók támogatását bíró úgynevezett “Szíriai Nemzeti Hadsereggel” (SNA – wahhabi militánsok) a másikon.

Az úgynevezett “Szíriai Nemzeti Hadsereghez” (SNA) közel álló dzsihádista források azt állították, hogy az összecsapások akkor törtek ki, amikor a török támogatású militánsok elfojtották a szíriai Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) milicistáinak betörési kísérletét Hazwan településen. Habár a török szolgálatban álló iszlamista csoportok eddig nem voltak képesek állításaik igazolására.

Egy nappal korábban hasonló összeütközés történt ugyanabban a térségben. Az SNA nevet viselő militáns csoport elismerte, hogy két fegyveresükkel végzett a Szíriai Arab Hadsereg és a szíriai Kurd Népi Védelmi Bizottságok.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szíriai kurd milíciák közösen ellenőriznek egy nagy kiterjedésű területet Afrin körzete és Al-Bab város között Aleppo tartomány északi részén. Néhány orosz katonai alegység szintén a kulcsfontosságú régióban állomásozik.

Az elmúlt két hónap során Aleppo tartomány északi részén növekedett a szembenállás az említett felek között a folyamatos kurd támadások miatt Afrin körzetében, valamint a Szíriai Arab Hadsereg Idleb tartományi hadműveletei miatt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑