Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 02. 14.

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadított két újabb települést Kelet-Hamaban

2016. 02. 14.

Péntek délután Hama tartomány keleti területén a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 66. Dandára, szoros együttműködésben a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Baath Zászlóaljakkal (Khataib Al-Baath), teljesen ellenőrzésük alá vontak két falut, amelyek az Ithrija-Szalamijah országút mentén fekszenek. – közölte az almasdarnews.

A Szíriai Arab Hadsereg 66. Dandára és a szövetségeseik elfoglalták Dzsubb Al-Szaad és Raszm Al-Ammun falvakat – mellette egy kiemelten fontos magaslatot – miután péntek délután kemény harcokat vívott a Harakat Ahrar Al-Sham, a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) és a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezetek fegyveresei ellen.

Ez a két falu közvetlenül délre van az Ithrijah-Szalamijah országúttól, amelyet állandóan fenyegetnek az “iszlamista felkelők” és az ISIS terroristák, akik folyamatosan megkísérlik járhatatlanná tenni ezt az útvonalat.

Dzsubb Al-Szaad és Raszm Al-Ammun ellenőrzésével a Szíriai Fegyveres Erők most már délről is egy ütközőzónát vontak az Ithrija-Szalamijah országút köré; ez lehetővé teszi számukra, hogy újra ráengedjék a civil forgalmat az útra, mert már nem kell aggódni amiatt, hogy az “iszlamista lázadók” (értsd: vahabita terroristák) rálőnek a térségen át közlekedő polgári gépjárművekre.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑