Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 06. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadította Ladzsat körzetét Daraa tartományban (videó)

2018. 06. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei, a Tigris Alakulatok és szövetségeseik a jelentések szerint teljesen ellenőrzésük ala vonták Ladzsat körzetét Daraa tartományban. Szíriai kormánypárti források szerint a térségbeli militánsok legnagyobb részben megadták magukat a szíriai kormánycsapatoknak.

Ezenkívül a hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek felszabadították Malihat Al-Ataszh falut és elfoglalták Boszra Al-Harir központját.

Felvétel a múlt éjszakai műveletekről; a Szíriai Arab Hadsereg rakéta sorozatvetői célba veszik a terroristák állásait Dél-Szíriában. 00:16 másodpercnél meg fogják hallani, hogy miért is hívják a Golan rakéta sorozatvető berendezést “Elefántnak”: 

Ha ezek a jelentések megerősítést nyernek, akkor a szíriai kormányerők megközelítőleg egy 400 négyzetkilométernyi területet szabadítottak fel a múlt héten kezdődött északkelet-daraai összecsapásokban.

Június 25-én az Orosz Honvédelmi Minisztérium kiadott egy nyilatkozatot, ami szerint a Hajat Tahrir Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front/Al-Kaida) terrorszervezet nagy támadást hajtott végre a szíriai kormányerők állásai ellen a tartományban. A támadást a kormányerők visszaverték és 70 vahhabita terroristával végezetek.

A támadás célja valószínűleg a Szíriai Arab Hadsereg Al-Ladzsat térségében zajló hadműveletének akadályozása volt.

Helyi jelentések szerint június 26-án Izrael egy újabb rakéta támadást hajtott végre Szíria ellen, a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőteret célozva.

Szíriai kormánypárti források szerint legalább két rakéta esett le a repülőtér közelében. Izraeli források szerint a csapás egy iráni szállító repülőgépet érte a repülőtéren belül.

Helyi források közölték, hogy a Szíriai Légvédelem rendszerei működésbe léptek.Habár még nem tisztázott hány ellenséges rakétát tudtak elfogni.

Egy állítólagos szíriai kormánypárti partizáncsoport, a Manbedzsi Népi Ellenállás bejelentette, hogy előkészületek kezdődtek az idegen megszálló hatalmak, értsd: USA, Franciaország és Törökország, elleni fegyveres felkelés elindítására, amelyek célja, hogy felosszák Szíriát.

Áprilisban egy hasonló csoport, “Al-Haszakahi Népi Ellenállás” néven tűnt fel Északkelet-Szíriában. Ez a csoport támadásokkal fenyegette meg az USA vezette koalíciót és proxy milicistáikat. Habár eddig említésre méltó támadásokat nem hajtottak végre.

Mindenesetre az ilyen fegyveres csoportok feltűnése arra utal, hogy nem mindenki szereti az USA vezette koalíciót az idegen megszállás alatt lévő Északkelet-Szíriában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑