Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 04. 28.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja az ISIS terrorszervezet elleni hadműveletet (exkluzív videó)

2018. 04. 28.

Április 27-én a Szíriai Arab Hadsereg, a Palesztin Felszabadítási Hadsereg és szövetséges paramilitáris egységek benyomultak az ISIS terroristák által megszállt Al-Jarmuk menekülttáborba, a szíriai fővárostól Damaszkusztól délre. A szíriai kormánypárti Al-Masdar News internetes híroldal szerint a Szíriai Arab Hadsereg, a Palesztin Felszabadítási Hadsereg és szövetségeseik elfoglaltak néhány épülettömböt.

Eközben egy “szíriai ellenzéki” kiadvány, a Szaut Al-Aszimah arról számolt be, hogy a Szíriai Arab Hadsereg az ISIS terrorszervezet 57 fegyveresével végzett a hadművelet április 19-én történ megindítása óta. A Szaut Al-Aszimah nevű honlap hozzátette, hogy az ISIS terrorszervezet három rangidős helyi vezetőjét, “Khaled Al-Hoszhant”, “Tarik Modzsailt” és “Ghazi Al-Halabit” likvidálta a Szíriai Arab Hadsereg. A továbbiakban az ISIS terrorszervezet dél-damaszkuszi “főpénztárosát”, “Abu Iszlámot” pedig fogságba ejtette a hadsereg.

A maga részéről az ISIS terrorszervezet Amak nevű “hírügynöksége” azt állította, hogy április 27-én az ISIS fegyveresei megölték a Szíriai Arab Hadsereg 20 tisztjét és katonáját az Al-Kadam kerületben folyó harcok során. Szerintük az ISIS terroristák megsemmisítették a hadsereg három darab BMP-1 és BMP-2 harcjárművét, miután nehéz gépfegyverekkel tűz alá vették őket, közölte az Amak.

Habár úgy tűnik, hogy az ISIS terroristák még mindig hatásos ellenállásra képesek Damaszkusztól délre a Szíriai Arab Hadsereggel szemben, helyi megfigyelők úgy vélik, hogy az ISIS terrorszervezet térségbeli befolyása a súlyos veszteségei, korlátozott erőforrásai, valamint a hadsereg nehéztüzérségi csapásai miatt hamarosan összeomlik.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg ( South Front)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑