Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja előrenyomulását a török határ felé

2015. 12. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. Dandára karácsony napján újra előrehaladt Lattakia tartomány északi területén, a török-szíriai határ mentén, elfoglalva számos gazdaságot és magaslatot északra Al-Nuba-hegyeitől az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek fegyvereseivel vívott kemény harcokat követően.

Egy Lattakia tartományi katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Lattakia városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással teljesen ellenőrzésük alá vonták Talat Al-Awda és Katf Al-Harami hegyvidéki településeket, miután elfoglalták az Al-Nuba-hegyeitől északra fekvő gazdaságokat.

A katonai forrás hozzátette, hogy legalább 20 ellenséges fegyveres halt meg és még számos másik Dzsabhat Al-Nuszra és FSA terrorista sebesült meg a Szíriai Fegyveres Erők hadműveleteiben Lattakia tartomány északi területén.

A Karácsony Napján végrehajtott hadművelet eredményeként mostanra a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára előrenyomult Salma város nyugati szektoráig, ahonnan folytatni fogják a tovább nyomulást északra azért hogy, lényegében bekerítsék ezt a vahhabita megszállás alatt álló erősséget, amely a Kurd-hegység (Dzsabal Al-Akrad) legkiemelkedőbb részén helyezkedik el.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑