Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 03. 14.

A Szíriai Arab Hadsereg ISIS terroristákkal csapott össze az USA által megszállt Al-Tanf körzetében (videó)

2018. 03. 14.

A Szíriai Arab Hadsereg az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezethez tartozó fegyvereseket fedezett fel és rájuk támadt az USA által megszállt Al-Tanf határállomás úgynevezett “biztonsági zónáján” belül az ország déli részén.

Egy katonai forrás a Szíriai Arab Hadseregből azt közölte, hogy a kormányerők pénteken lépéseket tettek, hogy elfoglalják a stratégiai Bir Atszhan térségét Al-Tanf közelében, egy új hadművelet részeként aminek a célja, hogy megakadályozzák az USA támogatta militáns csoportok mozgását Homsz és Damaszkusz tartományok nagy kiterjedésű sivatagos területein keresztül.

A Szíriai Arab Hadsereg új állásokat szándékozott létesíteni a térségben.

Az incidens során a Szíriai Arab Hadsereg alegységei Bir Atszahan térségében összecsaptak az ISIS terroristákkal és rövid ideig tartó harc zajlott, mielőtt a dzsihádista fegyveresek visszavonultak az iraki határ felé.

A szír katonák az Iszlám Állam újabb fegyverraktárát fedezték fel Al-Mayadeen és Al-Bukamal térségében: 

A szíriai csapatok nem követhették a dzsihádista csoportokat Al-Tanf felé, mert amerikai repülőgépek bombázhatták volna őket (ez már többször előfordult) a további előrenyomulás esetén az USA által megszállt térségben.

Bir Atszhan az USA megszállta 55 kilométeres ütközőzónában van Dél-Szíria területén. Számításba véve, hogy a feltartóztatott ISIS terroristák terepjárókkal haladtak nehéz elhinni, hogy az amerikai légi felderítés nem észlelte a jelenlétüket.

A Szíriai Arab Hadsereg azóta védelmi állások létesítésébe kezdett Bir Atszhan térségében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑