Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 07. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg körbezárta az ISIS terrorszervezet erőit a Khanesszer-síkságon

2017. 07. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg, a Tigris Alakulatok vezetésével kiterjesztette az ellenőrzése alatt lévő övezetet az Ihtrijah és Raszafa közötti országút teljesen hosszán, gyakorlatilag körbezárva az ISIS terrorszervezet megmaradt erőit, amelyek nem vonulhattak vissza a Khansszer-síkságról.

Egy szíriai katonai forrás szerint, a hadsereg az elmúlt héten ismételten megpróbálta visszavonulásra kényszeríteni az ISIS terrorszervezetet a Khanasszer-síkságról (ami az utolsó terület, ahol jelen vannak Aleppo tartományban), egy 20 kilométer széles folyosó nyitva hagyásával az Ithrijah-Raszafa országút mentén, amelyen keresztül lehetséges volt egy hadászati visszavonulás. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az ISIS terrorszervezet Khanasszer-síkságon maradt csoportjai nem éltek a be nem jelentett, de nyilvánvaló lehetőséggel, hogy viszonylag épségben elvonulhassanak, és ma reggelre a Tigris Alakulatok türelme elfogyott.

.

A Tigris Alakulatok a kora hajnali órákban indították meg az ISIS terrorszervezet erőinek kiűzését célzó hadműveletüket az Ithrijah-Raszafa országút mentén. A hadművelet során sikeresen elfoglalták a Zakijah csomópontot és felszabadították Szalah Al-Awad és Dzsib Adzsadzs falvakat. A Tigris Alakulatok Raszafa körüli állásaikból rohamozták meg ezeket a helyszíneket, nyugati irányból nyomulva előre, amíg összeköttetést teremtettek a Szíriai Arab Hadsereg keletről, Ithrijahból érkező egységeivel. Az összehangolt művelet eredményeként az ISIS erői teljesen összeomlottak a túlerőtől, fegyvereseiket bekerítette és levadássza a Szíriai Arab Hadsereg.

Souhel Hassan aTigris Alakulat vezére

Végül szintén említésre méltó a Szíriai Arab Hadsereg mostani teljesítményében, hogy a második stratégiai jelentősége egy új és közvetlen összeköttetés, amely a Raszafa körül (Tabakatól délre) állomásozó kormánycsapatok számára nyílt; a térségbe vezető eredeti utánpótlási vonaluk kifejezetten hosszú volt, nagy kerülővel Ihrtijahból Aleppon át haladva Deir Haferig, onnan Maszkanahig végül Raszafaig tartott.

Az új ellátási útvonal Ithrijahból közvetlenül tart Raszafaba, sok-sok drága órát lehet így megtakarítani logisztikai műveletek során. Ennek a kiemelt fontosságú országúti szakasznak az elfoglalása növelni fogja a Szíriai Arab Hadsereg jövőbeli hadműveleteinek a fenntarthatóságát, amelyeket Deir Ezzor északi irányból történő felmentésére indíthatnak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑