Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 07.

A Szíriai Arab Hadsereg megtisztította Deir Ezzor város nyugati bejáratát

2016. 03. 07.

A Szíriai Arab Hadsereg (Köztársasági Gárda) 104. Légideszant Dandára, szoros együttműködésben a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Shajtat törzs szunni harcosaival, sikeres ellentámadást hajtottak végre a Damaszkusz-Bagdad nemzetközi főútvonal mentén, megtisztítva számos helyszínt, amelyek addig az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet ellenőrzése alatt voltak. – közölte az almasdarnews.

A Szíriai Fegyveres Erők által visszafoglalt körzetek között volt a Deir Ezzor Városi Nemzeti Sírkert (temető), amelyben eredetileg hetekig tartó összecsapások voltak, mielőtt ki tudták üldözni az itt maradt terroristákat erről a nagy kiterjedésű területről.

A Deir Ezzor Városi Sírkert megtisztításán kívül a Szíriai Fegyveres Erők képesek voltak visszafoglalni a tartományi főváros nyugati bejáratát, miután az ISIS fegyveresek azt január végén megszállták.

Miközben ezek a hírek biztatóak, a Szíriai Fegyveres Erőkre még nagyon sok tennivaló vár azért, hogy visszafoglalják Ajjash falut és számos más helyszínt az Al-Baghilijah kerületben, amelyeket szintén az ISIS terroristák foglaltak el a január végi nagy támadásuk során.

Ma reggel több összecsapásokat jelentettek a Munkás-kerületből és a Port Szaid utcából, ahol a Szíriai Fegyveres Erők jelenleg azon dolgoznak, hogy megtisztítsanak néhány nagy épületet, amelyekben az ISIS fegyveresei rejtőznek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑