Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 08. 06.

A Szíriai Arab Hadsereg népének része, ne csak a védelmezője

2018. 08. 06.

Egy apró történet, ami egy nagyobb szíriai városban történt ma, ami megmutatja, hogy a Szíriai Arab Hadsereget miért nem győzik le. Az esetnek szemtanúja volt az angol nyelvű Syrian Arab Army oldal szerkesztőségének egyik tagja és nem fogjuk megnevezni a pontos helyszínt a bajtársunk kérésére.

A napokban egy kerületben a Szíriai Arab Hadsereg két eltávozáson lévő katonája úton volt haza a Daraa tartományi harctérről az otthonukba. Egy katonai rendészjárőr megállította őket és számon kérte őket a kinézetük miatt, mert az egyenruhájukat nem az öltözködési szabályzatnak megfelelően viselték.

A kerület polgári lakosai összegyűltek és tiltakoztak a katonai rendészek intézkedése ellen és követelték a katonák elengedését.

A Katonai Biztonsági Hivatal és a Szíriai Rendőrség közelben lévő közös ellenőrző pontja parancsot kapott arra, hogy ne avatkozzanak be, mert  nem zavargással összefüggő esemény zajlik.

A katonákat elengedték és a helyzetet a lehető legbékésebb módon rendezték.

Az eset megmutatja, hogy a Szíriai Arab Hadsereg milyen támogatást kap a szíriai néptől, enélkül a támogatás nélkül semmilyen hadsereg nem lehetne képes arra, amit a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei elértek.

Természetesen nem bátorítunk senkit ilyen cselekedetre, csak egyszerűen továbbosztjuk angol nyelvű testvéroldalunk posztját arról, hogy mi történt és minek volt tanúja a szerkesztőségi csapatuk egy tagja.

Utóirat: A katonai rendészettel kapcsolatos incidenssel összefüggésben elmondható, teljes mértékben megfelel a jogszerű kötelességüknek, hogy feltartóztassanak katonaszemélyeket, akik megsértik az öltözködési és szolgálati szabályzatot annak érdekében, hogy megakadályozzák a katonai egyenruha jogosulatlan viselését és fenntartsák a szíriai városok polgári életmódját. Ugyanakkor sok türelemmel viseltetnek az aktív szolgálatban lévő katonákkal szemben, akik a szolgálati helyükről vagy oda vannak úton, bár néhány kisebb incidens még megtörténhet.

A Szíriai Arab Hadsereg nem csak a népét védi, hanem a népének része.

#Szíriai_fennmaradt

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑