Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 23.

A Szíriai Arab Hadsereg Palmyrától keletre nyomul előre, stratégiai gázmezőt foglalt vissza

2017. 06. 23.

A Szíriai Arab Hadsereg csapatai folytatják a haza földjének visszaszerzését Palmyra történelmi városától keletre, a megszállók által ostromolt Deir Ezzor felmentésére indított nagy offenzíva részeként.

Szövetséges paramilitáris egységek és az Orosz Légierő támogatásával, a szíriai kormánycsapatok szinte teljesen ellenőrzésük alá vonták az Al-Hail gázmezőt, 14 kilométer távolságra keletre Arak hadászati fontosságú térségétől, ezzel 20 kilométerre csökkentve a távolságukat az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet megszállta Al-Szukhanahtól.

A szíriai sivatag mélyén fekvő Al-Szukhanah a terrorszervezet fő erőssége a Deir Ezzorba vezető országút mentén; ami a Szíriai Arab Hadsereg kiemelt célját jelentő város ezen a frontvonalon

Eközben a hadsereg egységei keleti irányban 7 kilométer szélességben kiterjesztették ellenőrzésüket a T3 szivattyúállomás körüli területen.

A Szíriai Légierő és az Orosz Légierő közreműködése nélkülözhetetlennek bizonyult ezen, a különleges feltételekkel rendelkező frontvonalon azzal, hogy megállás nélkül légi támadásokat hajtottak végre az ISIS terrorszervezet állásai és gépjármű menetoszlopai ellen.

Szíriai harckocsik és tüzérség szorítja ki az USA támogatta vahhabita militánsokat a szíriai sivatagból

A Szíriai Arab Hadsereg fokozatosan nyomás alatt tartja a Dél-Szíriában működő vahhabita fegyveres csoportokat, amikor a kormányerők hozzáfogtak kiszorítani őket az országból a határon át. A műveletek célja a Kelet-Szuwejdában, Damaszkusz és Homsz tartomány délkeleti részén húzódó, vahhabiták megszállta zóna felszámolása.

Felvételek készültek a Szíriai Arab Hadsereg által folytatott offenzíváról, amely végigsöpört Bir Kasszab, Khirbet Kasszab, Al-Sarikhi körzetein és Al-Rawabi magaslatain, délkeletre Damaszkusztól a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) vahhabita militánsai elleni összecsapásokban.

FIGYELEM! FELKAVARÓ TARTALOM! A VIDEÓ MEGTEKINTÉSE 18 ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT!

 

A nagyon erőszakos felvételeken az FSA konglomerátumához tartozó frakciók, mint az Ahmad Al-Abdo Mártírok Dandára, a Dzsaish Maghawir Al-Thawra és a Dzsaish Aszud Al-Sharkija terrorszervezetek halott tagjai láthatók, miután a hadsereg gépesített alegységei áttörtek rajtuk Damaszkusz tartományban. A harctéri felvételen kívül, a Szíriai Arab Hadsereg katonái az FSA vahhabita militánsaitól zsákmányolt hadfelszerelést mutatnak be.

Washington hangos és beavatkozással fenyegető megnyilvánulásai ellenére, a Szíriai Arab Hadsereg bízik abban, hogy kiszorítja az “FSA” zászlói alatt harcoló vahhabita militánsokat az Al-Tanf határállomásig és közvetve arra kényszeríti az USA fegyveres erőit, hogy visszavonuljanak Jordánia területére, így átengedve az egész szíriai sivatagot a szíriai kormány kezébe.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑