Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 02. 04.

A Szíriai Arab Hadsereg sikeres offenzívája Hama-Idleb-Aleppo tartományokban

2018. 02. 04.

A Szíriai Arab Hadsereg, nehéz lövegek és rakéta sorozatvetők tüzének támogatásával folytatja több körzet visszafoglalását Hama tartományban.

A Szíriai Arab Hadsereg csapatai nem csak Idleb tartományban, hanem az Északkelet-Hamaban katlanba zárt vahhabita terroristák ellen is tovább harcolnak, akik az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezethez álltak át az Al-Kaida vezetésű militáns csoportokból. A hadsereg ellenőrzése alá vonta Dzsob Zarik, a Déli Abu Kanadik és Mazraa Al-Aw falvakat Abiantól délre.

A szíriai kormánycsapatok ezenkívül a terroristák elleni heves összecsapásokban elfoglaltak egy másik stratégiai körzetet Északkelet-Hamaban, egy magaslatot, amely Raszm Al-Dahal közelében fekszik északra Kanafez falutól.

Egy katonai forrás a Szíriai Arab Hadseregből a Szputnik médiatársaságnak adott nyilatkozatában szintén megerősítette, hogy a hadsereg elit támadó egységei több falut szabadítottak fel, amelyek mindegyike délnyugatra terül el a nem rég visszafoglalt Abu Al-Duhur Katonai Repülőtértől.

Az Orosz Légierő számottevő támogatást biztosít a szíriai szárazföldi csapatok hadműveleteihez..

A katonai forrás hozzátette, hogy a Raszm Al-Dahal magaslat feletti szíriai ellenőrzés hozzá fog járulni Totah Hadzsilah település elfoglalásához.

A hadsereg szintén sikeres műveleteket hajtott végre Aleppo tartomány déli területén, ahol súlyos harcokat vívott az Al-Nuszra Front (jelenleg a Hajat Tahir Al-Sham koalíció vezető ereje, a szíriai Al-Kaida frakció) terroristái ellen, itt a szíriai kormányerők felszabadították Al-Mulaham és Atszhanah Sharkijah falvakat.

A vahhabita terrorszervezetek súlyos személyi veszteségeket szenvedtek el és számos haditechnikai eszközük megsemmisült a térségbeli harcokban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Sputniknews)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑