Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 01. 15.

A Szíriai Arab Hadsereg terroristák egy csoportjával végzett Hama északi részén

2019. 01. 15.

A Szíriai Arab Hadsereg január 13-án meghiúsította az iszlamisták egy áttörési kísérletét Hama északi részén.

Terroristák egy csoportja elhagyta állásait az általuk megszállt Kafr Zita városánál a kora reggeli órákban és támadást kísérelt meg a szíriai hadsereg állásai ellen. A hadsereg azonban hőkamerás megfigyelő rendszeren keresztül észlelte őket és nyomjelző lövedékkel célba vette a csoportot. A támadók többsége elesett és a támadást elhárították.

Szíriai ,,ellenzéki,, források szerint a támadási kísérletet a Tahrir Al-Sham nevű terror szervezet hajtotta végre, mely korábban az Al-Kaida tagja volt Szíriában. A csoport azonban még nem erősítette meg a hírt és nem számolt be veszteségekről.

A támadással megsértették a tavaly szeptemberben, a demilitarizált övezettel kapcsolatban kötött török-orosz egyezményt. Az egyezmény értelmében a milicisták nem telepíthetnek egységeket az Idlib kormányzóság körüli területekre, melybe Hama is beletartozik.

A szíriai hadsereg az egyezményt megsértők ellen modern fegyver rendszerekkel lép fel, mint például drónok és irányított harckocsi elhárító rakéták. Ezzel komoly veszteségeket okoznak a milicistáknak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Forrás: South Front

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑