Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2018. 01. 31.

A Szíriai Arab Hadsereg török harcjárművet lőtt ki (képek, videó)

2018. 01. 31.

Török harcjármű semmisültek meg, néhány másik megrongálódott egy jármű robbanásban Aleppo tartomány délnyugati részén. A törökökkel szövetséges iszlamista csoportok szerint a Szíriai Arab Hadsereg lőtte ki a török járművet. Helyi források szerint három török katona meghalt az incidensben.

Nem megerősített hírek szerint  egy török katonai menetoszlop visszafordult a  Aleppo tartomány déli részéből térségből a szíriai török-határ irányába.

A török hadsereg szabad utat kapott az Al-Kaida szíriai ágától, hogy eljussoan a Szíriai Arab Hadsereg frontvonaláig: 

Egy gépjármű megsemmisült és néhány másik súlyosan megrongálódott egy házilagos készítésű robbanószerkezet (IED) detonálódásakor Atareb város közelében, Aleppo tartomány délkeleti részén január 30-án, közölték helyi források. A járművek egy török katonai menetoszlop részét képezték, amely dzsihádista terrorszervezetek által megszállt Tal Al-Eisz város felé haladtak Aleppo tartomány déli részén.

Néhány forrás szerint a robbanást egy autóbomba okozta. Meg nem erősített hírek szerint három török katona meghalt a robbanásban.

.

Al-Kaida közeli, azaz a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció közeli források már azt állították, hogy a menetoszlopot a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége és a szövetségesei lőtték. Damaszkusz egyenlőre nem kommentálta a hírt.

A menetoszlop állítólag azt a török törekvést szolgálta, hogy egy ellenőrző és megfigyelő pontot létesítsenek Tal Al-Ejsz térségében, a Szíriai Arab Hadsereg által uralt frontvonal közvetlen közelében.

Fehér: Törökország Hatay tartomány ( Szíriától elcsatolva 1923-ban), Sötétzöld: Nuszra Front (Al-Kaida), Világoszöld: Iszlamista csoportok ( Nyugat által “mérsékeltnek” nevezett fegyveres csoportok), Sárga: Kurdok, Türkiszzöld: Török hadsereg által megszállt szír terület, Piros: Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei által felszabadított terület.

A török hadsereg az elmúlt két napban az iszlamisták és a terrorista Nuszra Front (Al-Kaida) álltal megszállt Idleb és Dél-Aleppo tartományokba nyomult be. A török erők szabad utat kaptak a terroristáktól, hogy elérjék a Szíriai Arab Hadsereg frontvonalát. Damaszkusz figyelmezette Ankarát, hogy nem válaszcsapást fog mérni a török agresszióra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑