Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg tovább nyomul a török határ felé Észak-Lattakiában: három helység felszabadult

2015. 12. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg Köztársasági Gárda 103. Dandára kihasználta az elsöprő erejű orosz légicsapásokat, amelyek szétzúzzák a megszálló terroristák állásait Észak-Lattakiában, és elfoglalt számos körzetet, amelyek eddig stabilan az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) és a “Szabad Szír Hadseregnek” (FSA) nevezett vahabita terroristák ellenőrzése alatt voltak – közölte az almasdarnews.

Kedden reggel Lattakia tartomány északkeleti területén a Köztársasági Gárda 103. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Kurdaha városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással (Mukkawama Szouriji) teljesen ellenőrzésük alá vonták a hadászatilag fontos fekvésű Arafat települést, miután kemény harcot vívtak az Al-Kaida (Al-Nuszra Front), a Harakat Ahrar Al-Sham és az FSA Liwa Szukkur Al-Ghaab terrorszervezetekkel.

Arafat elfoglalása után a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és szövetségesei előretörtek Rawajszat Al-Shejkhu és Katf Al-Szalat falvakig és megtisztították ezeket a magasan fekvő településeket a Dzsabhat Al-Nuszra és a Liwa Szukkur Al-Ghaab terrorszervezetek fegyvereseitől, majd tovább nyomultak a török határ felé, északnyugatra Dzsubb Al-Ahmartól a Dzsabal Nabi Junisz (Jónás próféta-hegység) területén.

lattakia

A térképvázlat az arcvonal mai állapotát és a korábbi kiindulóhelyzetet mutatja. Ez az a térség, ahová Törökországból zsoldos terroristákat (és reguláris erőket, mint idén március és május között!) küldenek át.

Arafat elfoglalása eredményeként a Szíriai Fegyveres Erők most olyan helyzetben vannak, hogy csapást tudnak mérni a kiemelten fontos Kabani és a közeli Ikko hegyi falvakra a 1182. és 1254. számú magaslati pontok között húzódó harcállásaikból a Kurd-hegységben (Dzsabal Al-Akrad).

Ezen a nagy kiterjedésű területen a Dzsabal Al-Turkmaniban, Dzsabal Al-Akradban és Dzsabal Nabi Juniszban zajló hadműveleteknek a célja, hogy Fegyveres Erőink lezárják Lattakia tartomány Törökországgal szomszédos határvonalát, miközben szintén lezárják a Lattakia és Idleb tartomány közötti sávot, ami 2012 nyara óta „tüske” a kormányerők oldalában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑